Irak'tan flaş açıklama: Bağdadi'nin konvoyu vuruldu

Güncelleme Tarihi:

Iraktan flaş açıklama: Bağdadinin konvoyu vuruldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2015 15:28

Iraklı güvenlik kaynakları, IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin konvoyunun Suriye sınırı yakınlarında hava saldırısıyla vurulduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

AFP'nin haberine göre; Irak güvenlik güçleri tarafından yapılan açıklamada şu ifade yer aldı: "Irak Hava Kuvvetleri sabıkalı terörist Ebubekir el Bağdadi'nin konvoyunu hedef alan kahramanca bir operasyon gerçekleştirdi."

İçişleri ve savunma bakanlıkları ile paramiliter halk güçleri adına IŞİD'le savaş konusundaki gelişmeleri aktaran 'savaş medya birimi' tarafından yapılan açıklamada, Bağdadi'nin akıbetinin bilinmediği aktarıldı. Bağdadi'nin konvoyunun IŞİD yöneticileriyle toplantı yapmak üzere Enbar vilayetine bağlı Karabile'ye doğru seyrederken vurulduğu ifade edilirken, toplantı yerinin de bombalandığı ve birçok üst düzey yöneticinin öldüğü ya da yaralandığı belirtildi.

OPERASYON KOALİSYON GÜÇLERİYLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE YAPILDI

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Saad Maan, AFP'ye yaptığı açıklamada operasyonun cumartesi günü öğle saatlerinde düzenlendiğini söyledi. Maan, operasyonun Irak İçişleri Bakanlığı İstihbarat Servisi ile ABD öncülüğündeki koaslisyon güçlerinden askeri danışmanların bulunduğu Ortak Operasyonlar Komuta Merkezi'yle koordine halinde gerçekleştirildiğini belirti. 

ÖLENLER ARASINDA BAĞDADİ YOK

Reuters'a konuşan hastane yetkilileri ve yörede yaşayanlar, ölen üst düzey IŞİD yetkilileri arasında Bağdadi'nin olmadığını söyledi. 

Irak güvenlik güçleri daha önce de Bağdadi'nin yaralandığına ya da öldüğüne ilişkin açıklamalarda bulunmuş, fakat bu iddialar ya doğrulanmamış ya da reddedilmişti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!