Irak'ta DEAŞ'tan kanlı saldırı

Güncelleme Tarihi:

Irakta DEAŞtan kanlı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 17:20

Irak'ın Babil vilayetinde düzenlenen bombalı saldırıda ölü sayısının 75'e çıktığı bildirildi.

Haberin Devamı

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Babil'in doğusundaki Eş-Şomli kazasında benzin istasyonuna bombalı araçla düzenlenen saldırıda ölü sayısı 75'e yükseldi. 

Ölü ve yaralılar arasında Erbain etkinliği için ülkeye gelen İran vatandaşlarının da bulunduğu belirtildi, sayılarına ilişkin bilgi verilmedi. 

Terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiği saldırıda, 55 kişinin hayatını kaybettiği, 35 kişinin yaralandığı ifade edilmişti. 

Hicri takvime göre Aşura Günü'nden 40 gün sonraya denk gelen safer ayının 20'nci günündeki anma etkinliklerine "Erbain törenleri" adı veriliyor. Şiiler, anma etkinliklerinde yas, ağıt ve mersiye törenleri yapıyor. 

TÜRKİYE, IRAK'TAKİ TERÖR SALDIRISINI KINADI

Dışişleri Bakanlığından, Irak'ta meydana gelen terör saldırısının şiddetle kınandığı belirtilerek, "Türkiye, din, mezhep ve etnik köken gözetmeksizin bölgemizi tehdit eden terör örgütleri ve teröristlerle mücadelede Irak hükümetiyle işbirliği ve dayanışma içinde olmaya devam edecektir." açıklamasında bulunuldu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Bağdat'ın güneyinde Hille şehri yakınlarında Kerbela'dan dönen Şii hacıları hedef alan ve çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz." ifadesine yer verildi. 

Haberin Devamı

Saldırıda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dilenen açıklamada, "Türkiye, din, mezhep ve etnik köken gözetmeksizin bölgemizi tehdit eden terör örgütleri ve teröristlerle mücadelede Irak hükümetiyle işbirliği ve dayanışma içinde olmaya devam edecektir." ifadeleri kullanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!