Iraklı iş adamları, Antalya'da

Güncelleme Tarihi:

Iraklı iş adamları, Antalyada
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 15:31

- Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Kılıç:- "Irak'ta Türk mallarına karşı büyük bir ilgi var. Türk ürünleri Irak'ta kalitesini kanıtladı ve Irak halkının ilk tercihleri arasına girdi"

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nevaf Kılıç, Irak'ta Türk mallarına karşı büyük ilgi olduğunu söyledi.

Başkan Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri, Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, makamında kabul ettiği Kılıç ve beraberindekilerle bir süre görüşerek, bölge sanayicisinin Irak'a yaptığı ihracat sırasında karşılaştıkları sorunları değerlendirdi.

TISİAD Başkanı Kılıç, Antalya'da bir temsilcilik açmak için çalışmalara başladıklarını belirterek, sanayicilerin ihracatta yaşadıkları sorunların çözümü için gerekli adımları atacaklarını bildirdi.

İki ülke adına önemli sorumlulukları üstlendiklerinin altını çizen Kılıç, "Irak'ta Türk mallarına karşı büyük bir ilgi ve sempati var. Türk ürünleri Irak'ta kalitesini kanıtladı ve Irak halkının ilk tercihleri arasına girdi. İşbirliğimizin artması hepimiz için fayda sağlayacaktır. Her konuda sizlerin hizmetinizde olacağımızı özellikle belirtmek isterim" dedi.

Haberin Devamı

Antalya OSB Başkanı Bahar da bundan sonraki süreçte TISİAD ile tam bir işbirliği içerisinde olacaklarını vurguladı. Sanayicinin Irak pazarında yaşadığı sorunlar nedeniyle bir takım kayıplar oluştuğunu dile getiren Bahar, "Bu kayıplarını gerek bizim yardımlarımız gerekse kendi marifetiyle gidermeye çalıştıysa da zaman zaman başarılı olamadı. Eğer sanayicimiz bu sorunların üstesinden gelemez ise maalesef emeği ve sermayesi yok oluyor" diye konuştu.

Bahar, Antalya OSB'nin Irak'a yaptığı ihracatın artması ve Irak halkını Türk ürünleriyle daha kolay buluşturmak için gerekli aksiyonların ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini, iki ülke sanayicisini doğru platformlarda buluşturarak işbirliğini daha üst noktalara taşıyacaklarını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!