Iraklı büyükelçisi ve başkonsolosundan GSO'ya ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Iraklı büyükelçisi ve başkonsolosundan GSOya ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2018 09:05

Iraklı büyükelçisi ve başkonsolosundan GSO'ya ziyaret

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- IRAK Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Komşu Ülkeler Misyonluklarından Sorumlu Büyükelçisi Uday Alkhairullah, Yardımcısı Nazdar Ihsan Sherzad ve Irak Cumhuriyeti Gaziantep Başkonsolosu Mohammed Salman Al-Janabi Gaziantep Sanayi Odası’na (GSO) ziyarette bulundu.
Türkiye ile Irak arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve ileriye dönük projeler geliştirilmesinin konuşulduğu ziyarette karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
Ziyaretten duyduğu memnuiyeti dile getiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep’in üreten bir şehir olduğunu belirterek, “Irak bizim komşu ülkemiz. Aynı apartmanda oturan iki komşu gibiyiz. Mevcut ticari ilişkilerimizi yapacağımız yeni projelerle geliştirmek istiyoruz” dedi.
Gaziantep’te farklı sektörlere yönelik çok sayıda fuar düzenlediklerini kaydeden Ünverdi,  “04-07 Ekim tarihleri arasında BUILDEAST Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı ve eş zamanlı olarak Gayrimenkul Gaziantep Emlak, Konut Projeleri ve Finansman Fuarlarının ilkini gerçekleştireceğiz. Iraklı sektör temsilcilerini de bu fuarlarımıza davet ediyoruz” diye konuştu. 
Irak Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Komşu Ülkeler Misyonluklarından Sorumlu Büyükelçisi Uday Alkhairullah ise Türkiye ile mevcut ticari ilişkileri geliştirme noktasında çalışacaklarını belirterek Irak ile Türkiye’nin birçok alanda ortak projeler ve çalışmalar yapabileceğini kaydetti.
Konuşmaların ardından ziyaret anısına GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi  Uday Alkhairullah’a yöresel işlemeli kahve takımı hediye etti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!