Irak’ın Ankara Büyükelçisi Alalawi'den yatırımcılara davet

Güncelleme Tarihi:

Irak’ın Ankara Büyükelçisi Alalawiden yatırımcılara davet
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2018 15:30

Irak’ın Ankara Büyükelçisi Alalawi'den yatırımcılara davet

Haberin Devamı

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)- IRAK'ın Ankara Büyükelçisi Hissom Alalawi başkanlığındaki heyet İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Irak heyeti Türkiye ile Irak arasında yaşanan son gelişmeler, İş adamlarının Irak’ta yapacakları yatırımlar ve Irak sınır kapısında Türk firmalarının yaşadıkları sorunlar  ele alındı.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda Meclis üyeleri ve iş adamları ile bir araya gelen Irak’ın Ankara Büyükelçisi Hissom Alalawi, Türk Irak ilişkilerini masaya yatırdı. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz toplantıda, İskenderun ekonomisi ile ilgili Irak heyetine sine vizyon destekli sunum yaptı. İskenderun ve çevre illerinin Irak ve Suriye’de yaşanan savaşlar nedeniyle zor anlar yaşadıklarını ve ticaretin azaldığına vurgu yapan Yılmaz şöyle konuştu:   “İskenderun Sanayisi ve limanı ile lokomotif şehirler arasında yer almaktadır. Bölgemizde Suriye Irak ve çevre Arap ülkelerine Demir-Çelik, filtre, yaş sebze ve meyve, balık olmak üzere birçok ürün ihraç edilmektedir. Son yıllarda özellikle sınır kapılarında yaşanan sorunlar ve alınan yüksek girdi ve toprak bastı paraları nakliye sektörünü sekteye uğratmaktadır. Daha önceleri Irak’a yatırım yapan firmalarımız da yatırım yapmak için gün saymaktadırlar. Odamıza kayıtlı birçok firmamız Irak ile ticaret yapmaktadır. Temennimiz iki ülke arasındaki tarihi, kültürel ve ticaret bağlarının önümüzdeki süreç de daha da güçlenmesidir."
İş adamlarını Irak’a yatırım yapmaya davet eden Büyükelçi Hissom Alalawi ise Irak’da yatırım yapmak isteyenlere yönelik yer tahsisi ve çeşitli alternatif imkanlar sunulduğuna dikkat çekti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!