Irak ve Suriye’de Bordo Bereli eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Irak ve Suriye’de Bordo Bereli eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2015 21:36

DOĞRUDAN Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Özel Kuvvetler’in, Irak’ta Peşmerge dışında ağırlıklı Sünni olmak üzere diğer Iraklı gruplara da eğitim verdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

“Bordo Bereliler” olarak bilinen Özel Kuvvetlerin sadece Irak içinde değil, Suriye içinde gizli bir yerde de Türkmenleri eğittiği öğrenildi.

Özel Kuvvetler’in Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçleri dışında Irak’ta diğer güçlere eğitim verdiği, IŞİD’in Musul’u ele geçirmesinden önce bu kentin valisi olan Esil Nuceyfi’nin AA’ya yaptığı açıklamayla ortaya çıktı.

Nuceyfi, Türk askerinin Irak’ta verdiği eğitimle ilgili şunları söyledi:
“Türkiye’den gelen askeri uzmanlar, güçlerimize kamplarda askeri eğitim veriyor. Türkiye, bu konuda her gün daha iyi bir rol alıyor. Ancak net bir şekilde Musul operasyonuna katılıp katılmayacağı, koalisyon güçleriyle yapacağı görüşmelere bağlıdır. Türkiye’nin bu operasyona katılması çok önemlidir. Türk yetkilileri, eğitim alan güçlerimize silah gönderme sözü verdi ama bunun ne zaman, nasıl ve miktarının ne olacağı hakkında net bir bilgi vermedi.”

Haberin Devamı

ANKARA DOĞRULADI

Nuceyfi’nin bu açıklamasını Hürriyet’e konuşan Türk yetkililer doğruladı. Yetkililer, Özel Kuvvetlerin Erbil’de Peşmerge’ye verdiği eğitim dışında, Irak içinde Musul ve Kerkük’te de çoğunlukla Türkmen güçlerine eğitim verdiğini söylediler. Kaynaklar Irak dışında Suriye’de de isminin açıklanmasını istemedikleri bir yerde Türkmen güçlere eğitim verildiğini vurguladılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!