Irak ordusu ile SDG sınır için anlaşma yaptı

Güncelleme Tarihi:

Irak ordusu ile SDG sınır için anlaşma yaptı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2017 00:43

TERÖR örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin en büyük bileşeni olduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ve Irak ordusu Suriye-Irak sınırının güvenliği için ortak askeri merkez kurdu.

Haberin Devamı

İngiliz Reuters’ın haberine göre bu toplantı önceki gün gerçekleşti. PYD’ye yakın ANHA sitesi toplantının Irak’ta gerçekleştiğini duyurdu. Reuters’ın haberine göre SDG’nin açıklamasında, “Taraflar Deyrizor vilayetine bitişik Suriye-Irak sınır bölgesinin güvenliğini ve buralardaki DEAŞ’lıları nasıl ortadan kaldırabileceklerini ele aldı. İki taraf sınırın güvenliğini garanti altına almak için ortak bir koordinasyon merkezi kurmaya karar verdi.

FIRAT’IN DOĞUSU

Geçtiğimiz hafta ABD destekli SDG, Deyrizor’da DEAŞ’a karşı zafer ilan etmiş, petrol zengini vilayeti iki bölen Fırat Nehri’nin doğusundaki bölgenin denetimini ele geçirdiğini ilan etmişti. Öte yandan Irak güçleri de ülkenin Suriye ile sınırı boyunca uzanan bölgelerden DEAŞ’ı çıkarmış, hafta sonu Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Irak’ta DEAŞ’a karşı zafer ilan etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!