Irak Büyükelçisi Al-Alawi Mersin’de

Güncelleme Tarihi:

Irak Büyükelçisi Al-Alawi Mersin’de
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2017 15:27

Irak Büyükelçisi Al-Alawi Mersin’de

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – IRAK Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dr.Hisham Ali Akbar Al-Alawi, Irak’ın, Mersin ve çevre iller ile olan ticaret hacmini daha da geliştirmek istediklerini söyledi.
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere kente gelen Irak Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dr.Hisham Ali Akbar Al-Alawi, beraberindeki heyet ile birlikte Vali Ali İhsan Su’yu ziyaret etti. Büyükelçi Al-Alawi ilk olarak Valilik Şeref Defteri’nin imzalandı. Ziyarette yaptığı konuşmaya Büyükelçi Al-Alawi’yi Mersin’de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Vali Su, Irak ile Türkiye arasındaki dostluk temelinde ilerleyen ekonomik ilişkinin, her düzeyde gerçekleşen bu tür ziyaret ve işbirlikleri ile daha da pekiştirildiğini dile getirdi.
Mersin’in sahip olduğu tüm doğal, tarihi ve turistik güzellikleri ile mutlaka görülmesi gereken bir il olduğuna ifade eden Vali Su, bu güzelliklerin yanında kentin konteyner olarak Türkiye’nin 2’nci büyük limanına ve ilk Serbest Bölgesi’ne sahip olduğunu kaydetti. Vali Su, Mersin’in turizm, tarih, sanayi, ticaret ve lojistik alanlarında olduğu gibi, tarımsal üretim ve ihracatta da çok büyük potansiyele sahip bir kent olduğunu vurguladı.
Büyükelçi Al-Alawi ise, Irak’ın, Mersin ve çevre iller ile olan ticaret hacmini daha da geliştirerek, Mersin’in ticaret alanındaki tecrübelerinden istifade etmek istediklerini belirtti. Al-Alawi Mersin’de bulundukları süre içerisinde çeşitli görüşmeler gerçekleştireceklerini ifade ettiği konuşmasını, yapacakları görüşmelerin her iki ülke arasında var olan dostluk ve işbirliğine katkı sağlaması temennisinde bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!