iPhone'ların popüler tuşu tarih oluyor!

Güncelleme Tarihi:

iPhoneların popüler tuşu tarih oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 07:37

Apple'ın gelecek iPhone modellerinde fiziksel Home tuşunu kaldıracağı söylentisi, bu patentle birlikte daha da güçlendi.

Haberin Devamı

Apple'ın uzun bir süredir ortalıkta dolaşan; gelecekteki iPhone modellerinde Home tuşunu doğrudan ekrana yerleştireceğine dair söylentiler biraz daha ağırlık kazanmaya başladı. BloombergWall Street Journal ve New York Times gibi önemli kaynaklarda yer alan raporlara göre Cupertinolu firmanın böyle bir hamleyi 2017'de gerçekleştirmesi artık çok daha olası.

Daha önce yine benzer bir teknolojiyle ilgili bir patente daha tanık olduğumuz bu konseptle ilgili Apple'ın yeni aldığı patent, parmak izinin yalnızca belirli bölgede değil ekranın neredeyse her yerinden tanınabileceğini gösteriyor.

iPhoneların popüler tuşu tarih oluyor

Patently Apple tarafından paylaşılan söz konusu patente dair yer alan açıklamalarda 'parmak izinin mikroskobik girinti ve çıkıntıları arasındaki elektrikli alan farklılıklarının' kapasitif özellikli bir ekrana nasıl uygulanabileceği belirtiliyor. Apple ayrıca bu teknolojiyle Touch ID'yi bir araya getirerek konsepti daha da ileriye taşımak istediğini açıklıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: PATENTİ ALINAN EN TUHAF İCATLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!