iPhone X'lerde Bluetooth sorunu can sıkıyor!

Güncelleme Tarihi:

iPhone Xlerde Bluetooth sorunu can sıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2017 08:11

Bazı iPhone X kullanıcıları, Bluetooth bağlantısı konusunda garip bir sorun yaşadıklarını rapor ediyorlar.

Haberin Devamı

Görünüşe bakılırsa Google Pixel 2, piyasaya sallantılı giriş yapan tek yüksek seviyeli telefon değil. Geçtiğimiz bir kaç günden beri Apple forumları ve Twitter, iPhone X'in Bluetooth bağlantı sorunları ile ilgili şikayetler ile dolmaya başladı.

Bu sorun telefon ilk piyasaya sürüldüğünden beri az miktarda da olsa bazı kullanıcıların karşılaştığı bir sorundu, ancal Pixel 2'de olduğu gibi, zaman geçtikçe bir çok kullanıcı kararlı bir Bluetooth bağlantısı kurmakta zorlandıklarını fark ettiler.

Özellikle Bluetooth kullanan multimedya cihazları, otomobiller diğer Bluetooth'lu cihazlar ile bağlantılar konusunda sorun yaşayan kullanıcılar, Apple'ın "ben de bu soruyu soruyordum" seçeneğine 133 kez tıkladı. Ayrıca görünüşe bakılırsa bir çok kullanıcı da sorunlarını açık şekilde dile getirmek için Twitter'ı kullanmış.

iPhone Xlerde Bluetooth sorunu can sıkıyor

Haberin Devamı

Şikayetlerin bir çoğu iPhone X ile ilgili de olsa, iPhone 8 kullanıcılarının bazıları da ayı şikayetlerle Apple dönüyor. Anlaşıldığı kadarıyla iOS 11'in yeni Wi-Fi ve Bluetooth kontrol algoritması sorunun kaynağı olabilir.

chip.com.tr'nin haberine göre Apple bu sorun ile resmi forumlarda ilgilenmenin yanı sıra, Twitter'da da bazı kullanıcılar ile direkt olarak iletişime geçip yardımcı olmaya çalıştı, ancak bu sorun için şimdilik kesin bir çözüm bulunmuyor. Eğer sorun gerçekten yazılım kaynaklı ise, çözümü de yakın zamanda gelecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!