iPhone X arka planda uygulama kapama

Güncelleme Tarihi:

iPhone X arka planda uygulama kapama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 07:33

Apple'ın iPhone X'de Ana ekran düğmesini kaldırmasıyla birlikte, şirketin bazı kullanıcı arayüz kontrolleri ekran üstü kontrollere dönüştürmesi gerekti. Bu sistemden dolayı sorun yaratan bazı uygulamalarda çıkmayı zorlamak için yeni bir sürükleme ve tıklama sistemi getirildi.

Haberin Devamı

iPhone 8 ve daha öncesindeki cihazlara sahip olan kullanıcılar, iPhone'un çoklu görev arayüzünü ana ekran düğmesine art arda iki kez basarak açabiliyorlardı. Buradan uygulamaların küçük resimlerini yukarı doğru sürükleyerek kapatabiliyorlardı. iPhone X'de ise bu durum değişiyor. iPhone X'de uygulamaları kapatmak için bir ek adıma ihtiyaç duyuluyor.

iPhone X arka planda uygulama kapama

iPhone X kullanıcıları uygulamalardan çıkmayı zorlamak için öncelikle Ana ekranda veya herhangi bir uygulamada, ekranın alt kısmından yukarı doğru sürüklemeleri ve parmaklarını bekletmeleri gerekiyor. Bu sayede iOS'un uygulama geçiş ekranı açılacaktır. 

Haberin Devamı

iPhone X arka planda uygulama kapama

Daha sonra herhangi bir uygulama penceresine dokunup bekletin. Her bir pencerenin sol üst köşesinde kırmızı renkli eksi işareti görülecektir. Zorla kapatmak istediğiniz uygulamayı sağa veya sola sürükleyerek kapatabilirsiniz veya kırmızı renkli işarete de tıklayabilirsiniz. 

iPhone X arka planda uygulama kapama

Bu uygulamaların açık kalması herhangi bir performans düşüklüğüne neden olmuyor. Çünkü bu bölümde görülen uygulamalar sürekli çalışmıyor. Ama yine de bazı durumlarda uygulamanın performansını  veya sistemin kararlığını artırmak için gerekli oluyor. 

BAKMADAN GEÇME!