iPhone fiyatları OLED teknolojisi yüzünden fırlayabilir!

Güncelleme Tarihi:

iPhone fiyatları OLED teknolojisi yüzünden fırlayabilir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2017 12:05

Apple'ın yeni iPhone'da Apple Watch ekranı ve yeni MacBook Pro Touch Bar'da kullandığı OLED ekrana geçiş yapması bekleniyor. Peki OLED ekranın Apple'a maliyeti ne kadar?

Haberin Devamı

Bir çok analist Apple'ın bu yılki iPhone'da OLED ekrana geçeceğini düşünüyor. OLED ekranın tedarik sıkıntısı ve maliyeti sebebiyle şimdilik sadece bir modelde kullanılması bekleniyor. Mart ayında üretilmeye başlanması beklenen OLED ekranlar, Apple'a ek bir maliyet getirecek.

OLED ekran geleneksel LCD panellerden daha pahalı.Cowen & Company'den Timothy Arcuri nin bir yatırımcı notuna göre OLED ekranlı iPhone 8 kararı Apple'a Mart ayında yaklaşık 50 milyon dolarlık maliyet artışına sebep olabilir. Bu artışın kaç adet yeni iPhone'a tekabül ettiği belirtilmemiş. Ama iPhone satış fiyatlarına yansıması muhtemel.

iPhone fiyatları OLED teknolojisi yüzünden fırlayabilir

OLED paneller, daha düşük güç tüketimi ile daha pürüzsüz görüntüler veriyor. Çünkü pikselleri aydınlatmak için güç gerektiren bir arka plan ışığı gerektirmiyor. Arcuri, daha önce Apple'ın bir sonraki iPhone'unun, Samsung'un Galaxy S7 edge serisinde olduğu gibi 5.8 inç "sabit esnek" OLED ekranı ile gelmesini beklediğini söylemişti.

Haberin Devamı

shiftdelete.net'in haberine göre Apple'ın bu yıl sadece büyük ekranlı iPhone modelinde (5.5 yada 5.8 inç) OLED ekran kullanması bekleniyor. Çünkü dünyanın en büyük OLED üreticileri Samsung, Sharp, LG ve Japan Display gibi tedarikçilerin iPhone'ların tamamı için OLED ekran üretmeleri ancak 2018 yılında gerçekleşebilir.

Apple, eğer OLED ekranın getirdiği ek maliyet sebebiyle yeni iPhone'u daha pahalıya satarsa satış rakamları beklediği gibi olmayabilir. Ülkemizin de içinde olduğu bir çok ülkede iPhone fiyatları insanların alım gücünün çok üstünde olduğuna göre Apple'ın bu konuda ciddi bir fiyat artışına gitmemesi gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!