iPhone 8'in RAM'i kaç GB?

Güncelleme Tarihi:

iPhone 8in RAMi kaç GB
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 08:45

Apple’ın iPhone’un 10. yılına özel olarak satışa sunmayı planladığı iPhone 8 kaç GB RAM’e sahip olacak?

Haberin Devamı

Şu aralar teknoloji gündeminin en önemli başlıklarından birisi de hiç şüphesiz iPhone 8. Apple’ın iPhone’un 10. yılı şerefine satışa sunacağı premium özelliklere sahip yeni iPhone modeli pek çok açıdan bir ilke imza atacak.

Apple’ın OLED ekranlı ilk iPhone modeli, tasarımsal anlamda da bir kırılma noktası olacak. Zira yıllardan beridir alışkın olduğumuz klasik iPhone çizgisi, iPhone 8 ile tarihe karışacak. Peki iPhone 8’in teknik özellikleri nasıl olacak?

Şimdiye kadar sızdırılan bilgilerde hep iPhone 8’in ekranı, parmak izi okuyucusu, 3D tarayıcısı gibi konularla karşılaştık. Fakat hiç kaç GB RAM ile geleceği ya da hangi yonga setini kullanacağı söylentilerine tanıklık etmedik. Elbette bu durumun temel nedeni Apple’ın bile teknik konuları çok önemsemiyor olması. Zira Cupertino merkezli şirket, iPhone lansmanlarında bile cihazların içerdiği RAM miktarını söylemekten kaçınıyor. Çünkü RAM olayı iPhone modellerinde Android cihazlarında olduğu gibi çok da önemli bir detay değil.

Haberin Devamı

Zira birçok Android cihaz birkaç sene önce 4GB RAM’e geçmiş olmasına karşın, Apple daha yeni yeni 2GB RAM kullanmaya başladı.

Dünyanın önde gelen analiz firmalarından TrendForce’a göre bu durum iPhone 8’de de değişmeyecek. TrendForce yetkilileri, Apple’ın iPhone 8 modelinde max. 3GB RAM kullanacağını tahmin ediyor. Cupertino merkezli şirketin 4GB RAM’e ise 2018’de çıkacak olan Plus modelinde geçebileceği iddia ediliyor.

Açıkçası, iPhone 8 2GB RAM’le de gelse bu iOS kullanıcıları tarafından çok da fark edilmeyecektir. Yine de bekleyip göreceğiz. (donanimgunlugu.com)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!