iPhone 8’in arka camını dikkat

Güncelleme Tarihi:

iPhone 8’in arka camını dikkat
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2017 14:28

12 Eylül’de iPhone 8 modellerini tanıtan Apple, yeni bir tasarım ile devam etmeyi tercih etti. Yeni tasarımda ön taraf aynı kalırken iPhone 8 arka camı tamamen farklı bir tasarım haline geldi.

Haberin Devamı

iPhone 8 modellerini 12 Eylül günü tanıtan Apple, iPhone 6 ile beraber kullanmaya başladığı tasarım dilini güncelleyerek devam ettirmeyi tercih etti. Ön taraf tamamen aynı kalırken iPhone 8 arka cam ile farklılaştı.

Apple iPhone 8 modellerinde yer verdiği cam için “Akıllı telefonlarda kullanılan en sağlam cam.” İfadelerini kullansa da elbette bu telefonunuzda yer alan cam yüzeylerin kırılmayacağı anlamına gelmiyor.

Apple’ın deyimiyle devam edersek, iPhone 8’in ön tarafında yer verilen akıllı telefonlardaki en sağlam cam, yaşanacak bir talihsizlik sonucu kırıldığı zaman vermeniz gereken miktar iPhone 6s, iPhone 7 veya iPhone 6s Plus, iPhone 7 Plus modelleriyle aynı.

Yani iPhone’unuzda sadece ekran onarımı yapılacaksa vermeniz gereken ücret, iPhone 6s, iPhone 7, iPhone 8 için 629 TL iken iPhone 6s Plus, iPhone 7 Plus ve iPhone 8 Plus için 719 TL olarak belirlenmiş.

iPhone 8’in arka camını dikkat

Haberin Devamı

Peki arka cam değişimi ne kadar? İşlerin karmaşıklaştığı yer ise tamda burada başlıyor. Apple’ın web sayfasında ifade ettiği üzere “iPhone’unuzda ekran hasarının yanı sıra başka hasarlar da varsa “Diğer hasar” ücretlerine bakın.” cümlesi iPhone 8 arka cam tamirinin “Yanlızca ekran onarımı” mı yoksa “Diğer hasar” olarak mı sayılacağı sorununu ortaya çıkartıyor.

AppleInsider’ın yaptığı habere göre, birden fazla Apple çalışanı kırık bir arka cama sahip iPhone 8 modelinin “Diğer hasar” kategorisine gireceğini söylemiş. Buda arka cam değişiminin ön cam değişimine kıyasla çok daha pahalı olacağı gerçeğini ortaya koyuyor.

Ülkemizde iPhone 8 için belirlenen diğer hasar ücreti ise 1899 TL iken iPhone 8 Plus içinse 2099 TL olarak listelenmiş. Neredeyse yeni bir akıllı telefon fiyatı olan “Diğer hasar” ücretini sadece bir arka cam değişimi için vermek istemiyorsanız da, siz siz olun sakın iPhone 8’inizin arka camını kırmayın.

BAKMADAN GEÇME!