iPhone 7 ile Galaxy S7 arasındaki farklar ne?

Güncelleme Tarihi:

iPhone 7 ile Galaxy S7 arasındaki farklar ne
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2016 10:10

iPhone 7 tanıtılmasının ardından piyasadaki en güçlü rakibi Galaxy S7 ile karşılaştırmalar başladı. Apple'ın yeni iPhone 7'sini Samsung'un amiral gemisi Galaxy S7 ile enine boyuna karşılaştırdık! Peki iPhone 7 ile Galaxy S7 arasındaki farklar nedir? İşte iki yeni ürün arasındaki tüm farklılıklar

Haberin Devamı

Apple'ın en son iPhone'u iPhone 7 ile Samsung Galaxy S7 arasında yapacağımız karşılaştırma, en çok merak edilen karşılaştırmalardan biri olsa gerek. Akıllı telefonlarda en üst düzeye ulaştık mı, yoksa iki telefon arasında hala büyük farklar var mı? Şimdi beraber keşfetme zamanı.

Tasarım

Apple'ı kopyalamaya bir süre önce ara veren Samsung, Galaxy S7'yle düz, üst düzey kalitede, olgun görünümlü bir telefon sunuyor. Gorilla Glass camdan oluşan telefonun ön yüzü, neredeyse tamamen ekranla kaplı. Galaxy S7'nin tutuş hissi iyi ancak iPhone 6S gibi kaygan.

iPhone 7, elden geçmiş bir iPhone 6S gibi duruyor ancak önemli birkaç fark da var. Bunlardan en önemlisi, Apple'ın su geçirmezlik, gelişmiş taptic motor gibi sebepler için kaldırdığı kulaklık girişi. Kutudan dönüştürücü çıksa da kulaklıkların Lightning portunu kullanması, şarj ve müzik dinleme işini aynı anda yapamayacağınız anlamına geliyor.

iPhone 7 ile Galaxy S7 arasındaki farklar ne


Değişen Home düğmesi artık sabit ve basınca duyarlı. Üçüncü parti uygulamalar, home düğmesinin davranışını kontrol edebiliyor. Bu arada iPhone 7'nin artık iki stereo hoparlörü var ve Apple'a göre iki kat daha çok ses üretebiliyor.

Ekran

Haberin Devamı

Samsung'u müthiş ekranlarıyla biliyoruz ve firma, Galaxy S7'de de muazzam bir ekrana yer veriyor. 5,1 inç'lik Super AMOLED ekran, 2560x1440 piksel çözünürlük sayesinde 577ppi'ye ulaşıyor. AMOLED'in pikselleri tek tek yakabilme özelliği ise Always On Display işlevini ortaya çıkarıyor. Bu işlev sayesinde ekranı açmadan uyarıları ve saati görebiliyorsunuz. Kısacası Galaxy S7, piyasadaki en iyi telefon ekranlarından birine sahip.

Apple'ın retina ekranları ise Samsung'ların ve diğer Android'li telefonların oldukça gerisinde kalmış durumda. Bu durum iPhone 7'de değişmiyor ve yeni cihaz, 4.7 inç'lik IPS LCD ekranla geliyor ve 1334x720 piksel çözünürlük ve 326ppi piksel yoğunluğu sunuyor. Bununla birlikte ekran, önceki iPhone'a göre yüzde 25 daha parlak ve renk gamı daha geniş.

iPhone 7 ile Galaxy S7 arasındaki farklar ne

Güç ve işletim sistemi

Haberin Devamı

Galaxy S7, Avrupa'da Samsung'un kendi işlemcisi Exynos ile, ABD'de ise Snapdragon 820 ile satılıyor. Telefonun iki sürümünde de 4GB RAM ve 64GB depolama alanı bulunuyor. MicroSD kart yuvası Galaxy S7 ile geri dönüyor ve 256GB'a kadar genişlemeye olanak tanıyor. Galaxy S7, Android 6 Marsmallow ve üzerinde Samsung'un TouchWiz arayüzüyle ile çalışıyor.

Apple, iPhone 7'de tasarımını kendi yaptığı A10 Fusion işlemciyi kullanıyor. Apple'a göre bu yeni işlemci, A9'dan yüzde 40 daha hızlı. İşlemcinin içerisinde yüksek yoğunluklu işler için iki, yüksek verimlilik sunan iki; yani toplam dört çekirdek bulunuyor. Depolama alanları sonunda genişliyor ve artık 32GB, 128GB ve 256GB seçenekleriniz var. Jet Black modeli ise sadece 128GB ve 256GB seçenekleriyle satılacak.

iPhone 7 ile Galaxy S7 arasındaki farklar ne

Kamera

Haberin Devamı

Samsung ve Apple, son bir yıldır megapiksel sayısını bir kenara bıraktılar. Apple daha büyük sensöre önem verirken Samsung, dual pixel sensörler sayesinde 12MP'lik ana kamerasıyla, aynı megapiksel sayısına sahip rakip kameralardan çok daha üstün görüntüler üretebiliyor. Galaxy S7, 30fps'de 4K video kaydı yapabiliyor ve optik görsel dengeleme özelliğine sahip.

Apple, iPhone 7'nin kamerasını yine geliştiriyor, ancak en iyi kamera yine iPhone 7 Plus'a saklanmış (iPhone 7 Plus'ta çift kamera var). Plus olmayan model ise 12MP'lik kameraya optik görsel dengeleme, dört LED'li flaş ve yeni imaj sinyal işlemcisi ekliyor. f/1,8 diyaframda da geliştirmeler var bu sayede iPhone 7'nin düşük ışık performansı eskisinden daha iyi.

Pil

Haberin Devamı

Galaxy S7, 3.000mAh kapasiteli pili, Android'in geliştirilmiş pil yönetimi sayesinde bir günü rahatça çıkarıyor. Apple, iPhone 7'de kullandığı pilin özelliklerini henüz açıklamasa da, telefonun ortalama olarak iPhone 6S'ten iki saat fazla dayandığını söylüyor.

Sonuç

Apple ve Samsung'un her ikisi de kendi "taraftar" kitlelerine sahipler ve şu an için çoğu kullanıcının taraf değiştirmesi için bizce önemli bir neden yok. Kağıt üzerinde Samsung, müthiş ekranı, daha güçlü işlemcisi, daha fazla depolama alanı ve daha uygun fiyatıyla açıkça en iyisi. Apple ise donanım ve yazılım üzerindeki kontrolü sayesinde sorunsuz, tutarlı bir deneyim sunuyor. 

Yine de, eğer bir Samsung Galaxy S7 sahibiyseniz, sizi iPhone 7'ye çekecek bir şey pek göremiyoruz. iPhone 6 ve iPhone 6S sahiplerinin de, iPhone 7'den ne kadar etkileneceği merak konusu. Daha eski bir iPhone'a sahipseniz ve değiştirme vaktiniz geldiyse, işte o zaman iPhone 7'yi düşünebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: FOTOĞRAFLARLA iPHONE 7 VE iPHONE 7 PLUS

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!