İpekyolu ilçesi'ne bir yılda 23,5 kilometrelik yol yapılıp asfaltlandı

Güncelleme Tarihi:

İpekyolu ilçesine bir yılda 23,5 kilometrelik yol yapılıp asfaltlandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2018 13:52

İpekyolu ilçesi'ne bir yılda 23,5 kilometrelik yol yapılıp asfaltlandı

Haberin Devamı

Arif KARAKAŞ/ VAN, (DHA)- VAN Büyükşehir Belediyesi tarafından, Merkez İpekyolu ilçesinde 23,5 kilometrelik yol yapılıp asfaltlandı.

Van Byüükşehir Belediyesi, 2017 yılı içerisinde Van merkez ve bağlı ilçelerde yolu ve asfaltı olamyan bir çok mahalleye bu hizmeti götürürken, 2017 yılı içerisinde İpekyolu İlçesine bağlı Erçek, Karagündüz, Ilıkaynak, Gölalan mahallelerindeki 23,5 kilometrelik  yollar yapılıp,asfaltlandı. 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, asfaltlama yapılan güzergahta yaklaşık bin 246 hane ve 6 bin civarında nüfus bulunduğunu belirterek, "Maalesef burada yıllardır vatandaşlarımız çamurlu çukurlu yollardan gidip gelmek zorundaydılar. Sayın Valimizin göreve gelmesinin ardından programa alınan grup yolumuzu yarma, dolgu, sanat yapıları ve üst yapı çalışmalarını tamamlayarak, sıcak asfaltla buluşturduk." dedi.

 Karagündüz Mahallesi sakinlerinden Cafer Polater, "Bizim buraların yolu engebeli değil, ama çamur çukurdan geçilmiyordu. Allah razı olsun Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan vekilimizinden.Onların  çabaları sonucu mahallemiz modern bir yola kavuştu. Erçek’e 20 dakika da zor gidiyorduk. Şimdi 5-10 dakika içinde gidip gelebiliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!