İpek ve tenis turizmi

SERTAB Erener'in Eurovision birinciliği ile uluslararası bir başarının sevincini yaşarken, bir başka Türk kızı da mütevazı başarısı ile sportif alanda yüzümüzü güldüren sonuçlar almaya devam etti.

TED Kulübü tenisçilerinden İpek Şenoğlu, Gülberk Gültekin'den aldığı bayrağı uluslararası kortlarda kupalar kazanarak, en iyi şekilde taşıyor.

Son olarak İspanya'da oynadığı iki 10 bin dolarlık ITF-FUTURE Turnuvası'nda teklerde finalist, çiftlerde ise şampiyon oldu. 2003 yılında topladığı puanlarla teklerde 460'ıncı, çiftlerde 360'ıncı sırada bulunuyor. İpek'in hedefi 2004 yılında Roland Garros, Wimbledon ve Us Open'da, hiç değilse ön eleme turuna katılan ilk Türk bayan tenisçi olmak. Bunun için de 250'nci sıraya çıkması gerekiyor.

Esasında İpek'in bugün ulaştığı teknik, kapasitesi ve deniyimi ile bu olmayacak iş değil. Tek yapması gereken, bir yıl içinde daha çok turnuva oynayarak, 250. sıraya yükselecek kadar puan toplamak. Kulübü destekliyor, Genel Sigorta'nın sponsorluğu iyi bir katkı. Ancak, çok turnuva için daha çok sportif onur dışında ekonomik katkılara da gereksinim var. Özellikle turizme... Nasıl mı?

İyi bir reklam aracı

İpek Şenoğlu
ile turnuvalara giden babası, Eskişehirspor Futbol Takımı'nın parlak dönemlerindeki kalecisi Doğan Şenoğlu, bu turnuvalarda çok iyi gözlemler yapmış. Hırvatistan'ın uyguladığı bir modeli anlattı. Olay özetle şöyle; Mart-Nisan, Ekim ve Mayıs aylarında yani ölü turizm sezonunda turistik tesisler, 5-6 hafta devam eden turnuva sponsorluğunu kendileri üstlenerek 10 bin dolarlık uluslararası turnuvalar düzenliyorlar. Bu turnuvalar genelde 128'lik ön elemeli oluyor. Böylece katılımcı sayısı, coachları ve aileleri de sayarsak 300 kişiyi bulabiliyor. Bu da ülkeye ortalama 540 bin dolarlık bir döviz girdisi demek... Aynı zamanda ülke turizminin tanıtımı için bir reklam aracı.

Bizim turistik bölgelerimizinde Alibey Tatil Köyü başta olmak üzere çok güzel tenis tesisleri olan otellerimiz var. Antalya'da 60 kortluk şahane tenis merkezine sahip olan Alibey Tatil Köyü, bu anlayış içinde Türk tenisine ve turizmine hizmet vermektedir. Diğer otellerin de, ölü sezonda yarı kapasiteyle hizmet vereceklerine, uluslararası tenis turnuvaları düzenleyerek turizme ve tenisimize maddi manevi çok yararlı olacağına inanıyorum.
Yazarın Tüm Yazıları