İpek Şenoğlu US OPEN’ın kapısında

YILLAR boyunca hep bir Türk tenisçisinin ismini ‘Grand Slam’ denilen dört büyük turnuvanın birinde olsun görmeyi düşledik.

Bu konunun hep bir rüya kalmasının en önemli nedenlerini şöyle sıralayabiliriz; tenisçinin profesyonel zihniyetinde olmayışı ya da bir sponsorun bulunamayışı. Ancak bugün bir tenisçi kızımız, bu düşümüzü gerçekleştirebilecek konuma kadar geldi. Evet, İpek Şenoğlu uzun ince turnuvalar yolunda büyük güçlüklerle ilerledi. Birkaç adım sonra ismini US Open 2004’e yazdırabilir.

Ama bu hiç de kolay değil. Çünkü bir Grand Slam’e girmeye çalışan 200’e yakın, her ülkeden çok yetenekli tenisçi kız, müthiş bir mücadele veriyor. İpek, şu anda binin üzerindeki Bayan Tenisçiler Dünya Klasmanı’nda ilk 300, çiftlerde de ilk 200’de yer alıyor. Eylül ayında başlayacak US Open’a kadar daha fazla puan toplayıp bilhassa teklerde 200’ün altına inmesi lazım. Bunun için de durmadan turnuva oynaması şart.

İlk etapta Meksika’daki 25 bin dolarlık turnuvaları oynamak için gitmiş bulunuyor. Bu turnuvalarda alacağı puanlar bir yerde kaderini çizecek. 24 yaşındaki Eskişehirli tenisçimiz, bunun için her fedakarlığı yapıyor. Meksika ile aynı tarihlerde oynanacak Fed Cup’ta (Federasyon Kupası) Türkiye adına Milli Takım’da yer almayacak. Ama bunu herkes anlayışla karşılıyor. Bu aşamada İpek Şenoğlu’nun yolunu açmak için herkesin elinden geleni yapması gerektiğine inanıyoruz.

Sponsorluk yasasıyla teniste hareketlilik

Bu arada geçtiğimiz ay resmi gazetede yayınlanan 5105 sayılı sponsorluk yasasının da yürürlüğe girmesiyle, teniste bu yönde kıpırdamalar başladı bile. Tenis Eskrim Dağcılık Spor Kulübü, uzun bir süre önce yetenekli tenisçilere bir kaynak oluşturmak ve bu gençleri Wimbledon gibi büyük turnuvalara hazırlamak için ‘Dünyaya Açılan Pencere’ projesini başlatmıştı. Proje nihayet ilk meyvelerini verdi. Profesyonel tenisçi kariyerliğine doğru başarılı adımlar atan 17 yaşındaki Pemra Özgen ve aynı yaştaki Barış Ergüden’e Türk Hava Yolları sponsorluk yapacak. Bu ikili, yıl içersinde katılacağı belirli uluslararası turnuvalara ücret ödemeden uçabilecek. Pemra Özgen’in özel koçluğunu ise Milli Takım oyuncularımızdan ve Türkiye şampiyonlarımızdan Erhan Oral üstlendi.
Yazarın Tüm Yazıları