İpek, MESİAD başkanlığına aday

Güncelleme Tarihi:

İpek, MESİAD başkanlığına aday
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2017 14:02

İpek, MESİAD başkanlığına aday

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin İpek, şubat ayında gerçekleştirilecek olan olağan kongre için yönetim kurulu başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
Sultaşa Otel'de gerçekleştirilen toplantıda konuşan İpek, şimdiye kadar yapılan yatırımların arkasına sığınmak yerine, kentin sorunlarının çözümüne ilişkin projeler üretmek ve bu projeleri hayata geçirmenin önemli olduğunu söyledi. İpek, bölgenin ve kentin lokomotifleri olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi, Mersin Ticaret Borsası, Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Valiliği’nin de desteklediği Mersin Ekonomi Platformu'na kayıtlı bütün STK'lar ile birlikte ortak akıl çerçevesinde kenetlenip kurumlar arası diyalogun sağlanmasını çok önemsediklerini dile getirdi.
İpek, Mersin'in ortak paydasında buluşulduğu takdirde kentin önündeki sorunları el birliği ile çözüleceği konusunda inancının tam olduğunu ifade ederek, "2000'li yıllardan itibaren üyesi bulunduğum MESİAD'ın en önemli özelliği Türkiye'deki kültürel, etniksel, mezhepsel bütün bir yapıyı mozaik halinde bünyesinde bulundurması ve çok renkliliğidir. Bu nedenle çok güzel dostluklar edindiğim ve Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı yaptığım derneğimizin 2018 Şubat ayında yapılacak olan MESİAD Genel Kurulu'nda önce yönetim kuruluna daha sonra da yönetim kurulu başkanlığına adaylığımı sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum" dedi.
Hiç kimseyi ötekileştirmeden bütün üyelere kucak açan bir anlayış ve herkesin konuşabildiği bir ortam yaratmak düşüncesinde olduğunu kaydeden İpek, "Derneğimizin önceki dönemlerinde 2 kere yönetim kurulu üyeliği ve 2 kere de başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum. Büyük keyif aldığımız MESİAD çatısı altında bugünden itibaren yeni dönem arkadaşlarımız ile 'Yeni dönem MESİAD, yeniden MESİAD, daha güçlü MESİAD, daha güçlü birliktelik, daha güçlü Mersin' sloganını şiar ediniyoruz. Bunun için değişime biz talibiz. Bu değişim ile daha güzel şeyler yapacağımız iddiasındayız. Şu anda Yönetim Kurulu Başkanı devam etmek istese dahi bunun imkanı yok. Çünkü tüzük buna müsaade etmiyor. Dolayısıyla biz de bir dönem, 3 yıl bu göreve talibiz. Güzel şeyler yaparak hoş seda bırakmak istiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!