Koza Holding'in İstanbul ve Ankara'daki binalarında gerginlik

Güncelleme Tarihi:

Koza Holdingin İstanbul ve Ankaradaki binalarında gerginlik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 12:53

Koza İpek Grubu'nun Ankara'da ve İstanbul'daki holding ve yayın grubu binaları önünde bugün tebligat arbedeleri yaşandı. Koza İpek Grubu'nun Ankara'daki binasına girmeye çalışan polis eşliğindeki yetkililer ve holding çalışanları arasında uzun süren tartışmalar sonucu yetkililer polisle birlikte binaya girdi. Kalabalığa polis tarafından kısa süreyle biber gazı ile müdahale edildi. Şirketin İstanbul'daki medya grubu binası önünde de öğlen ve öğleden sonra benzer görüntüler yaşandı. Polislerin İstanbul'da tebligat yapamadığı belirtildi.

Haberin Devamı

Koza-İpek Holding'in Ankara Yenimahalle'deki yönetim binası önünde bir grup, öğle saatlerinde destek için toplandı. Polis; bina önünde toplanan kalabalığa, megafonla, binanın girişini ve kapanan yan yolu trafiğe açması yönünde uyarıda bulundu.

GÜNÜN DİPNOTU: İPEK GRUBU’NA KAYYUM ATANMASI DEVLET ELİYLE GASPTIR

Çevik kuvvet ekipleri daha sonra yol üzerinde bulunan grubu uzaklaştırmaya çalıştı. Bu sırada polisle destekçi grup arasında arbede çıktı. Polis, arbede sonrasında kalabalığa biber gazıyla müdahale etti. Bina önünden uzaklaştırılan grubun bekleyişi sürüyor.

Ankara'da yaşanan gerginlikten görüntüler

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA POLİS KARARI TEBLİĞ EDEMEDİ

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden geldiğini söyleyen 3 polis, alkış ve ıslıklı protesto eşliğinde Kanaltürk binasının bahçesine girdi. Burada polisleri İpek Koza Holding avukatları karışladı. Mahkeme kararı tebligatı yapmak isteyen polislere avukatlar ‘yetkilerinin olmadıklarını’ söyledi. Bu sırada Koza İpek Holding’e destek için gelenler ile binada çalışanlar polisleri alkış ve ıslıklarla protesto etti. Polisler ‘evrak eksikliği’ gerekçesiyle tebligatı yapamadan bina önünden ayrıldı. Grup avukatları polislerin gidişinden sonra tutanak tuttu. Gazeteci Hasan Cemal; “Bu kara günleri, bu kara dönemi saraydaki sultan Tayyip Erdoğan yaşatıyor. Biz bu mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. Gazeteciler olarak biz özgürlüğümüzü alacağız" dedi.

Haberin Devamı

GAZETECİLER VE SİYASİLER DE ORADAYDI

Gazeteci Nazlı Ilıcak, “Akın İpek’i tebrik ederek sözlerime başlamak istiyorum. Bu zor dönemde dimdik durmasını başardı. Özgürlüklerin, namusun, ahlakın peşinden koştu. Allah ondan ve ailesinden razı olsun” diye konuştu.

Koza İpek Holding’e destek için gelen, MHP Başkan Yardımcısı Celal Adan; “Adalet, hukuk herkes için. Bugün bu ülkeyi yönetenler için de gerekecektir. Bu gaspı protesto ediyoruz. Türk demokrasisi adına, Türkiye’nin kazanımları adına bütün dünyanın önünde cereyan eden bu garabeti protesto ediyoruz. Bu gaspın hesabını milletimiz soracaktır” dedi.

Koza Holdingin İstanbul ve Ankaradaki binalarında gerginlik
İstanbul'da öğle saatlerinde şirket binasına girmek isteyen yetkilileri, şirketten görevliler engelledi.

Haberin Devamı

Avukat, gelen kişilerin bu durumla ilgili tutanak tutacaklarını söyleyip, gittiklerini belirtti.

Avukat şöyle konuştu:

"Siz görevli kişi misiniz, görevlendirme yazısını ibraz eder misiniz dedik. Biz kendisine ısrarla görevli olup olmadığını sorduk. Ben aynı zamanda şirketin de avukatıyım. Kendisi tebliğe uygun ortam yoktur diyerek tutanak tutar giderim dedi. Kendisi tutanak tutacağını söyleyerek ayrıldı. Biz de tutanağımızı tutuyoruz.". 

Haberin Devamı

ŞİRKET AVUKATI: ISLAK İMZALI BELGE GEREKİYOR
Şirketin bir diğer avukatı ise, tebligat için ıslak imzalı belge gerektiğini ifade etti ve şöyle devam etti:

"Islak imzalı tebliğ gerekiyor. Ankara'dan bir faks olabilir, gerçek olup olmadığını nereden bileceğiz? Tebliğ edilmiş bir karar olmadığı için bekliyoruz. Bir bankaya diyelim ki yazı yazacağız. Bunda dahi elden takip yetkisi yoksa, davanın tarafı olarak dahi tebliğ edemez. Islak imzalı olarak tebliğ edilir."

Koza Holdingin İstanbul ve Ankaradaki binalarında gerginlik
Şirketin İstanbul'daki binası önünde olayın öncesinde, kayyum atamalarıyla ilgili olarak eylem yapıldı.

TANAL: ELLERİNDE BELGE YOKTU
Olay sırasında İstanbul'daki binanın önünde bulunan ve gelen ekiplerle birebir konuşan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, gelen kişilerin ellerinde resmi belge olmadığını söyledi. 

Haberin Devamı

Tanal, gelen kişilerin kendilerini polis olarak tanıttıklarını ancak, kimliklerini ibraz ettiklerini söyledi.

Tanal, söz konusu kişilerin elinde yetki belgesi olmadığını, tebligatı yapan kişinin elinde bir yetki belgesi olmadığını söyledi. Tanal "Buraya gelen iki kişi yetkisizdir. Savcılar, istihbarat memurların posta memuru gibi kullanamaz. Memurdan kasıt adliye çalışanlarıdır" dedi.

Koza Holdingin İstanbul ve Ankaradaki binalarında gerginlik
Hasan Cemal de Kanaltürk binasına gelerek açıklamalarda bulundu

TGS / KULELİ: TÜRKİYE'YE YAKIŞTIRAMIYORUM
Yine İstanbul'daki olay sırasında orada bulunanTürkiye Gazeteciler Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Kuleli, “Ben bu durumu Türkiye’ye yakıştıramıyorum. Bu açıklanabilir, anlam verilebilir bir şey değil. Hukuk bitmiştir. Hukuk yürütme elleriyle bitirilmiş” dedi.

'ŞİRKET FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR'

Koza Altın'da kayyum saat 14:30'da resmen göreve başladı. Şirketten yapılan açıklamada, "Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı ile Şirketimizin yönetim kuruluna kayyım atanmasına karar verilmiştir. Mahkeme kararı ile atanan kayyımlar bugün 14:30 itibariyle görevlerine başlamışlardır. Şirketimiz olağan faaliyetlerine devam etmektedir. Gelişmeler hakkında kamuoyuna bilgi verilecektir" ifadeleri kullanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!