iOS 9.3 güncellemesi yayında

Güncelleme Tarihi:

iOS 9.3 güncellemesi yayında
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2016 08:18

Apple, iPhone SE ve yeni iPad Pro ile birlikte, iOS 9.3'ü de indirmeye sundu. Peki iOS 9.3 güncellemesiyle yeni gelen özellikler neler?

Haberin Devamı

Apple, birkaç saat önce düzenlediği etkinlikte iPhone SE ve yeni iPad Pro'sunu tanıttı. Bu iki yeni cihazın yanında, tabii ki bir de iOS müjdesi geldi: iOS 9.3, resmi olarak indirilmeye sunuldu.

Öncelikle şunu söylemekte yarar var: iOS 9.3 güncellemesi, ara güncellemeler arasında belki de en çok dikkat çekenlerden biri oldu. Çünkü iOS 9.3 ile birlikte, bazı önemli yeniliklere şahit oluyoruz.

İlk yenilik, Night Shift adını taşıyor. Nigt Shift sayesinde, belirli ya da sizin belirleyeceğiniz zaman diliminde ekranın mavi ışık seviyesi düşürülüyor ve gözü rahatsız etmeyen bir ekran ışı tonu ortaya çıkıyor. Ayarlar > Ekran ve Parlaklık > Night Shift seçeneğine girerek ayarları dilediğiniz gibi yapabiliyorsunuz. Özelliği açmak içinse, Denetim Merkezi'ne gelen yeni küçük ikonu kullanmanız yeterli oluyor. Bu özellik, geceleri, özellikle de karanlık ortamlarda telefon ekranına çok fazla bakanlar için son derece yararlı olabilir.

iOS 9.3 güncellemesi yayında

Haberin Devamı

Bir diğer yenilik ise, Notlar uygulaması ile yazdığınız küçük notların, artık Touch IDveya bir parola yardımıyla koruma altına alınabilmesi.

Sağlık uygulamasında da bazı yenilikler söz konusu. En çok dikkat çeken ise, tabloların görünümünde yapılan değişiklikler. Artık sağlık verilerini çizgi grafiklerle değil, bar grafikler yardımıyla takip edebiliyoruz. Doğruyu söylemek gerekirse, bar grafiklerin takibi daha kolay ve bu yeniliği olumlu bir yenilik olarak değerlendirmek mümkün.

Her ne kadar biz kullanamasak da, Apple News uygulamasında bazı iyileştirmeler yapılmış durumda.

Birden fazla kullanıcının, aynı gün içerisinde farklı zamanlarda, kendi profilleriyle aynı iPad'i kullanmalarını sağlayan iOS in Education da, iOS 9.3'ün önemli yeniliklerinden biri.

Apple Music ve Car Play üzerinde de bazı iyileştrimelere imza atan güncelleme, birkaç haftadır çok sık gündeme gelen "1970 hatasını" da gideriyor. Bu hata, iPhone'ların, 1 Ocak 1970 tarihine ayarlandığında kullanılamaz hale gelmesine, hatta "tuğlaya dönüşmesine" neden oluyordu.

Haberin Devamı

Eğer iPhone veya iPad'inizin ayarları güncellemeleri otomatik olarak almaya ayarlıysa, zaten güncelleme cihazınıza ulaşmış demektir. Aksi halde, Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu takip ederek, iOS 9.3 güncellemesini indirebilir ve kurabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: ÇOK BİLİNMEYEN 9 APPLE GERÇEĞİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!