iOS 11 beta'yı sakın yüklemeyin! Çünkü...

Güncelleme Tarihi:

iOS 11 betayı sakın yüklemeyin Çünkü...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 08:20

Apple, her yıl iOS sürümünün betasını başta gelişiricilere olmak üzere kullanıcılara sunuyor. Ancak uzmanlar gündelik cihazlara iOS 11'in beta sürümünü yükleme konusunda kullanıcıları daha sonradan pişman olmamaları adına uyarıyor.

Haberin Devamı

Apple, geçtiğimiz günlerde dünyanın en gelişmiş mobil işletim sistemi olarak iOS 11’in ön tanıtımını yaptı. Kullanıcılara bu sonbaharda sunulacak olan bu yeni sürüm iPhone ve iPad’e yeni deneyimler ve yüzlerce yeni özellik getiriyor. Kullanıcılar da beta sürümü indirilmeye sunulan iOS 11'i cihazlarına yüklemek sabırsızlanıyor.

Ancak uzmanlar söz konusu betanın uygulama geliştiricilerine ve mühendislere özel olduğu konusunda uyarıyor. Son kullanıcılar kişisel cihazlarına iOS 11’in beta sürümünü yüklerlerse pişman olacakları birkaç sorunla karşılaşabilirler. Geliştiriciler de iOS 11'in beta sürümünü ikincil veya gereksiz cihazlarda kullanıyor. Aksi takdirde cihaz çöküyor.

Şu ana kadar geliştiricilerin test cihazlarına yükleyip denedikleri iOS 11 sürümünde ortaya çıkan başlıca hatalar arasında:

Haberin Devamı

iPhone'un kendini rastgele sıfırlayabilmesi,
iPad’lerin şarj esnasında güç kaybetmesi,
Kopyalama ve yapıştırma işlemleri iPhone 6’larda sorun oluşturması,
Bazı cihazlarda 3D Touch özelliği devre dışı kalması ya da donmalara sebep olması yer alıyor.
Beta sürümü yükleyen çoğu kullanıcı bunları fark etmiyor veya beklemiyor gibi görünüyor. iPhone'ları daha sonrasında kullanılamaz hale geldiğinde ise sorun yaşıyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!