iOS 10'da sürpriz özellik

Güncelleme Tarihi:

iOS 10da sürpriz özellik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2016 08:05

Apple'ın iOS 10'da yaptığı bu değişiklik, firmanın beklenmedik bir hamle yaptığını gösteriyor!

Haberin Devamı

Apple, iOS 10'un final sürümünü yayınlamak için hazırlanırken işletim sisteminin yeni beta sürümlerini geliştiricilere sunmaya devam ediyor. Bu beta sürümlerindeki ilginç bir keşif ise kernel'in (işletim sisteminin çekirdeği) şifrelenmemiş olması oldu.

Apple'ın şimdiye kadar yaptığının aksine kernel'i şifresiz olarak sunmasının ya büyük bir hata eseri, ya da kasıtlı yapıldığı düşünülüyor. Apple'ın işletim sisteminin çekirdeğini şifresiz olarak sunması, araştırmacıların ve güvenlik açıklarını bulmak isteyen diğer kullanıcıların açıkları ve hataları bulmasını kolaylaştırıyor. Dahası bu sayede işletim sisteminde herhangi bir arka kapı bulunmadığı doğrulanabiliyor.

Bu hamle elbette kötü niyetli kişilerin işletim sisteminin açıklarını kötüye kullanmalarını da kolaylaştırabilir. Hatta iOS 10'un jailbreak'lendiği, geçtiğimiz hafta sonunda ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

Apple, kernel'in neden şifresiz olduğuyla ilgili henüz herhangi bir açıklama yapmadı. Bu konudaki gelişmeleri biz de merakla takip ediyor olacağız. iOS 10'un bir sonraki beta sürümünde Apple'ın yine eski yönteme dönüp dönmeyeceğini bekleyip, göreceğiz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: ÇOK BİLİNMEYEN 9 APPLE GERÇEĞİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!