iOS 10 beta'yı yükleyenlere kötü haber

Güncelleme Tarihi:

iOS 10 betayı yükleyenlere kötü haber
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2016 08:22

iPhone'da bu güvenlik işlevinden faydalananlar, iOS 10'da can sıkan bir sorunla karşı karşıya kaldı.

Haberin Devamı

iOS 10'un beta sürümünü iPhone'unuzda denemeyi düşünüyorsanız ve iki adımlı oturum açmayı kullanıyorsanız, biraz beklemek isteyebilirsiniz. Bazı kullanıcılar, bir sorundan dolayı Apple ID'lerine erişimlerini yitirdiklerini söylüyorlar.

Sorun iki parçadan oluşuyor. İlk olarak uygulamalara özel parolalardaki bir hata, sizi parola sıfırlamaya zorlayabiliyor. Burada hangi iOS sürümünü kullandığınızın bir önemi bulunmuyor. iOS'un kararlı sürümünde bu durum büyük bir sorun teşkil etmiyor, çünkü yeni parolanızı hızla alabiliyorsunuz. Ancak iki adımlı oturum açma açıkken iOS beta'sını deniyorsanız, işler karışıyor. Kullanıcılara göre Apple'ın iForgot parola sıfırlama sistemi çalışmayabiliyor ve hesabınıza erişimi kaybedebiliyorsunuz. Bu arada bazı kullanıcılar, iki adımlı oturum açma uyarı epostasındaki bağlantıyı kullanarak bu güvenlik işlevini devre dışı bırakıp, hesaplarını kurtarabildiklerini söylüyorlar.

Apple mühendislerinin durumdan haberdar olduğu söyleniyor, bu yüzden sorunun giderilmesi uzun sürmeyebilir. Sorun, henüz yayınlanmamış bir işletim sisteminin risklerini bir kez daha bizlere hatırlatıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!