iOS 10.1 güncellemesi yayınlandı! İndirin!

Güncelleme Tarihi:

iOS 10.1 güncellemesi yayınlandı İndirin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2016 05:36

Uzun süren beta sürecinden sonra iOS 10.1 çıktı! iPhone, iPad ve iPad Touch için yayınlanan güncelleme Portre modunun yanı sıra bazı küçük değişiklikler de içeriyor.

Haberin Devamı

Apple, iOS 10.1 için uzun zamandır uyguladığı beta testlerini sonunda bitirdi ve yeni sürümü yayınladı.

iOS 10.1'in diğer güncellemelerden daha uzun bir beta sürecine girmesinin en büyük sebebi ise, güncelleme ile birlikte gelen Portre modunun tam anlamıyla test edilmek istenmesi olarak görülüyor.

iPhone 7 ve 7 Plus lansmanında tanıtılan Portre modu, çektiğiniz fotoğrafta alan derinliği yaratmanızı sağlayan bir özellik.

Sadece çift kameralı iPhone 7 Plus ile kullanılabilen bu özellik, aslında fotoğrafınızın arka planını bulanıklaştırma işlemini gerçekleştiriyor. Ancak bu işlemi iyi bir DSLR fotoğraf makinesinin gerçekleştirdiği kadar iyi yaptığını da belirtelim.

shiftdelete.net'in haberine göre teknik olarak hala geliştirilme aşamasında olan Portre modunun, ilk örneklerine bakarak oldukça güzel sonuçlar çıkardığını söyleyebiliriz. Yazılım, işini diğer yazılımlardan çok daha iyi bir şekilde yapsa da bazı durumlarda hatalı bulanıklaştırma olabildiğini de söylemeliyiz.

Haberin Devamı

Apple, iOS 10.1 güncellemesi ile Portre modunun yanı sıra iTunes'daki şarkıların Apple Watch'ta tutulması gibi akıllı saat problemlerini de çözüyor.

Ayrıca iOS 10.1 güncellemesi ile 3. parti cihazlarla Bluetooth bağlantısını da güçlendiren Apple, iPhone ile Android Wear arasındaki sorunları çözmeyi amaçlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!