IOC Yönetim Kurulu İsviçre'de toplandı

Güncelleme Tarihi:

IOC Yönetim Kurulu İsviçrede toplandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2013 10:23

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, güreş, beyzbol ve softbolun olimpiyat oyunlarında yer alıp almaması hakkında "Umarım 2014 sonunda en azından bir yöntem üzerinde anlaşacağız" dedi.

Haberin Devamı

IOC Yönetim Kurulu'nun, İsviçre'deki genel merkezindeki toplantısından sonra Bach, basın toplantısında konuştu. IOC'nin güreş, softbol ve beyzbolun olimpiyatlarda yer alıp almaması konusunda ne zaman karar alınacağı sorusuna Bach, "Biz bu konuyu Olimpiyat 2020 ajandası içinde tartıştık. Biz ayrıca olimpik programın nasıl şekilleneceğini tartışıyoruz. Umarım 2014 sonunda biz en azından bir yöntem üzerinde anlaşacağız. Yöntem belirlendikten sonra bireysel spor ve disiplinler hakkında konuşma zamanı gelmiş olacak" yanıtını verdi.

İlk olarak, 2014 Soçi Kış Olimpiyatları hakkındaki raporu değerlendirdiklerini ifade eden Bach, hazırlıkların iyi gittiğini söyledi. Bach, hala farklı konularda yapılması gereken şeylerin olduğunu ama oyunlarla ilgili genel düşüncesinin pozitif olduğunu ifade etti. Soçi Olimpiyatları'na 59 gün kaldığını belirten Bach, toplantı sırasında Soçi Olimpiyatları Organizasyonu Başkanı ve CEO'su Dmitry Chernyshenko'dan gelişmeler hakkında bilgi aldığını ve kendisinin ulaşım, yerleşme ve anti-doping labaratuarları hakkında bilgilendirildiğini söyledi.

Bach, yetkililerin göstericiler için protesto alanı oluşturmayı planladıklarını ve bu sayede insanların olimpiyatlar sırasında Soçi'de kendilerini özgürce ifade edebileceği bir platformun oluşturulacağını kaydetti. Hindistan'ın askıya alınmasıyla ilgili birincisi özerklik olmak üzere iki neden bulunduğunu ifade eden Bach, "Artık özerklik sorun teşkil etmiyor. Ama iyi yönetişim ilkeleri hakkındaki sorunlar hala sorun teşkil ediyor. Bu nedenle hala askıya alma süreci devam ediyor" diye konuştu.

Bach, "Eğer Soçi Olmpiyatları öncesinde varolan sorunlar çözülmez ise hiçbir Hindistan bayrağı ve sembolü olimpiatlarda yer alamayacak" dedi. Diğer taraftan ise Bach, Hintli sporcuların oyunlara bağımsız olarak katılmalarına bir engel bulunmadığını dile getirdi. Yönetim Kurulu toplantısından sonra eski IOC Başkanı Jacques Rogge ile Bach arasında görev devir teslim töreni yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!