İntikam değil aşk ayrılığı

Güncelleme Tarihi:

İntikam değil aşk ayrılığı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 24, 2007 00:00

Defne Barak, Nicolas-Cecilia Sarkozy çiftinin boşanmasına neden olan yasak aşkın perde arkasını yazdı.

Haberin Devamı

Bill Clinton, Benazir Butto ve Pavarotti gibi birçok ünlü isimle röportaj yapan Hürriyet yazarı Defne Barak, dünyada büyük yankı bulan Nicolas-Cecilia Sarkozy çiftinin boşanmasına neden olan yasak aşkın perde arkasını yazdı.

Cecilia onu seviyor

Cecilia'nın uğruna 'first lady'likten vazgeçtiği büyük aşkı Richard Attias'ın yakın arkadaşı ve ikili arasında yaşananların tanığı Barak, "Cecilia, intikam için ayrılmadı. Büyük aşkı için her şeyi feda etti" diyor.

Bill Clinton, Benazir Butto ve Pavarotti gibi birçok ünlü isme olan yakınlığıyla bilinen ve onlarla yaptığı röportajlarla tanınan Hürriyet yazarı Defne Barak, dünyada büyük yankı bulan Nicolas-Cecilia Sarkozy çiftinin boşanmasına neden olan yasak aşkın perde arkasını yazdı. Cecilia’nın uğruna ’first lady’likten vazgeçtiği büyük aşkı Richard Attias’ın yakın arkadaşı ve ikili arasında yaşananların tanığı olan Barak, "Cecilia, intikam için ayrılmadı. Aşkı için her şeyi feda etti" diyor.

Haberin Devamı

Bir erkeÄŸe aşık oldu ve bu yüzden Fransa CumhurbaÅŸkanı’ndan ayrıldı. Ama bu erkek onu hálá seviyor mu? Kendisini Cecilia Sarkozy ile Richard Attias’ın büyük aÅŸkının ortasında bulan Defne Barak, iki sevgili arasında yaÅŸananları yakın ÅŸahidi olarak anlattı. Ä°ÅŸte Barak’ın aÄŸzından tüm yaÅŸananlar: Â

Birkaç yıl önce Richard Attias ile Cecilia Sarkozy’yi sevgili olarak gösteren fotoğraflar Paris Match dergisinde yayınlanmıştı. Bu, dergi editörünün, Nicolas Sarkozy’nin talebi üzerine işinden kovulmasına neden olmuştu.

Yakın arkadaşım Attias, beni Cecilia ile tanıştırdı. Doğrudan temas halinde olmamızı istiyordu. Olduk da. Neredeyse her gün... Peki, kimdi Cecilia’yı kocasına karşı neredeyse takıntılı bir halde bırakan? Ve bu adam bir Fransa Cumhurbaşkanı’nın ilk kez görev başında boşanmasında nasıl bir rol oynamıştı?

Richard Attias ile 11 Eylül terör saldırılarının hemen öncesinde tanıştık. Suudi Arabistan’lı milyoner bir işadamı, İspanya’nın Marbella şehrindeki yazlığında benim şerefime bir parti veriyordu. İşadamının ailesi dışında o partide iki kişi daha vardı: Bir Fransız sanatçı ve Richard Attias.

Haberin Devamı

Çarpıcı derecede yakışıklı

Attias ile tek bir ortak yanımız vardı. O da, Bill Clinton, Nelson Mandela gibi ünlü isimlerin hayır organizasyonlarında görev alıyordu. Halkla ilişkiler gurusu Howard Rubinstein ile birlikte New York’ta bir başlangıç partisi vermeyi kabul ettim. Dubai şeyhinin yanı sıra, ABD politikasının ünlü seçkinleri, Hollywood ve müzik dünyasının temsilcileri de gelecekti. Attias ve ben olaya hemen sarıldık, sürekli telefonda konuşuyorduk.

Attias çarpıcı derecede yakışıklı bir adamdı ve harika bir mizah anlayışı vardı. Bir kadın daha ne isteyebilir ki? Kısa süre sonra Paris’e uçtuk. Richard, bana ve Fransız sanatçıya kendi evinde bir yemek verdi. Attias’ın o zamanki karısı çok güzel, çok zeki bir avukattı ve ev sahipliği harikaydı. Bundan sonra neler olabileceğini kim tahmin edebilirdi ki?

Haberin Devamı

Cecilia neden ağlıyordu

Kısa süre sonra Attias tekrar New York’taydı. Kaldığı süitte buluştuk. Bana eşlik eden kardeşim, ben ve Richard, harika zaman geçiriyorduk. Derken otel yöneticilerinden birinin acil kodlu telefonunu aldığımda hazırlıksız yakalanmıştım. Bir kadın arıyordu. Benimle en kısa zamanda konuşmak istediğini söylüyordu. Evet ağlıyordu. Hemen onunla buluşmaya gittim.

"Arkadaşın Richard," diyordu hıçkırarak, "Telefonlarıma yanıt vermiyor. Ona otelin en iyi süitlerini verdim. Bana evlenme sözü vermişti." Şoke olmuştum ve bağırarak karşılık verdim: "Richard mı, siz neden söz ediyorsunuz? Onun bir karısı var. Biz ailecek tanışırız. Yanılıyor olmalısınız." Hayır yanılmıyordu. Richard, bu kadının böyle bir yargıya nasıl ulaştığını, umutsuz duruma nasıl düştüğünü anlamıyordu. Richard halkla ilişkiler (PR) mesleğinin gereğini yapıyordu ve insanlara duymak istediklerini söylüyordu. Ve Richard çok iyi bir PR’cıydı. Ve benim dostumdu. Esprilerine ve çekiciliğine ben de hayrandım ama bir kadın olarak diğer hemcinslerimden farklı bir tarafım vardı. Asla ona aşık olmamıştım.

Haberin Devamı

Fakat Cecilia Sarkozy oldu. Olay, sadece basının iddia ettiği gibi Cecilia’nın kocasından intikam alma meselesi değildi. Sarkozy’nin nikáhtan sonra kendisini çantada keklik gördüğünü düşünen Cecilia, büyüleyici, yakışıklı Richard tarafından pohpohlanıyor ve yere göğe sığdırılamıyordu.

Onu görmeyi çok istiyordu

Birkaç ay önce Richard’la telefonda konuşuyorduk. Sarkozy’nin zaferinin ardından. "Yeni first lady ile röportaj yapmak ister misin" diye sordu. Ben de Cecilia’nın enteresan biri olduğunu söyledim. O da "Tamam o zaman. Sizi buluşturacağım" dedi.

Cecilia ile buluşma konusunda anlaştık. Heyecanlı ilk temaslarımız sırasında kendimi biraz tuhaf hissettim. Hatta daha yakın bir zamanda aşk yaşayan ve yeniden bir araya gelmeye çalışan iki kişi arasında "kullanıldığımı" düşündüm. Attias’ın, Cecilia’yı kendisine çekmek istediğini ya da en azından buluşmak istediğini düşünüyordum. Fakat birkaç hafta içinde yeni first lady’ye acımaya başladım. Tabii ki bana yolladığı mail’leri teşhir edecek değilim ama her şey ortadaydı. Cecilia, Richard’ı görmek istiyordu, hem de fena halde! Bu düşüncelerim, Richard’la birbirimize bağrışmalarımızla geçen bir telefon görüşmesi yapmamıza neden oldu. Attias telefonda, "Hayır Defne, onunla görüşeceksin. Seninle iki saat sonra buluşuruz. Onu görmek istemiyorum. Sen bu işi halledersin" diyordu. Bu işi halletmeyeceğimi söylediğimde Richard’dan acil bir mesaj aldım. "Ben Dubai’ye gidiyorum..." O an onu öldürebilirdim.

Haberin Devamı

Cecilia zeki bir kadın. Ne olup bittiğini anlıyordu. Yine de benim aracılığımla Richard’ı görmekte ısrarlıydı. O sırada Fransız bir aktrisle çıkan Attias bunu yapamazdı. Bir süre sonra muhabbetimiz Richard’dan öte konulara kaydı. Cecilia’ya Sarkozy’ye övgüler düzen Brigitte Bardot ile röportaj yapacağımı söyledim. Cecilia’nın umurunda bile değildi bu. Ve bunu gizlemiyordu. Bana röportajın konusunu falan sordu. "Pardon hangi Nicolas bu" ifadesini unutmam imkansız. Cecilia, tüm Fransa’yı ayağa kaldıran, ’first lady’lik unvanından vazgeçmesine neden olan ayrılığı intikam için değil delicesine sevdiği bir adam için yaptı.

Böyle yakalandılar

Cecilia Sarkozy ile 45 yaşındaki organizatör Richard Attias’ın, New York Manhattan’da bir kafede el ele otururken çekilen fotoğrafları dünya medyasında olay olmuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’den boşanan Cecilia, ayrılık sebebini, "İki yıl önce başkasına (Richard Attias) aşık oldum. Sonra yeniden denemek için geri döndüm ama olmadı. Ben başkan karısı olacak kadın değilim. Gölgede, sessiz ve sakin yaşamayı seviyorum. O ise kamu hayatını seviyor" demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!