İntihar girişimleri arttı

Güncelleme Tarihi:

İntihar girişimleri arttı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2017 13:40

İntihar girişimleri arttı

Haberin Devamı

NİĞDE'de Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ruh Sağlığı ve Psikiyatri Uzmanı Mehlika Atmar, Türkiye genelinde 15-20 arası yaşlarda intihar girişimlerinde artış olduğunu söyledi.
Mehlika Atmar, Niğde'de son 6 günde gerçekleşen 3 intihar olayını değerlendirirken şunları kaydetti:
"Dünyada ve Türkiye’de intihar girişimleri genç ergenlerde ve ileri yaşlarda bir miktar artmaktadır. Gençlerde 15-20 yaşlarda intihar girişimlerde artış gözlemlenmektedir. Bunların intihar girişimleri neden arttığını gözlemlediğimizde daha çok ailesel faktörler olabilir, toplumsal faktörler olabilir bunlar risk faktörleri olarak değerlendirilebilir. Yine ergenlerde özellikle tamamlanmış intiharların erkeklerde daha fazla gözlemlendiğini söyleyebiliriz."
AİLEYE DÜŞEN GÖREV 
İntiharı önlemede aileye 'büyük iş düştüğünü' ifade eden Atmar şöyle devam etti:
"Özellikle depresif belirtilerinin olduğu zaman intihar girişimlerinden şüphe duymamız gerekiyor. Bu depresif belirtiler umutsuzluk, artık gelecek ile ilgili planlarının olmaması, hayattan zevk almama, uykusuzluk, değersizlik özellikle ama özellikle de ümitsizlik düşüncesinin olması intihar şüphesini artırır. Bu gibi belirtileri gözlemlediğimizde bir doktora ya da bir psikiyatri uzmanına götürmemiz gerekiyor."
MEVSİM GEÇİŞLERİ ETKİSİ
Atkar, intihar eğiliminin özellikle mevsim geçişlerinde artabileceğini vurgulayarak "Tabi aynı zamanda sosyal çevrenin yetersizliğinden de kaynaklanıyor bu durumlar. Bunlar arasından toplumdan dışlanmış olma, azınlık olma, göçlerin yarattığı etkiler sayılabilir" diye konuştu.

NİĞDE,(DHA)
FOTOĞRAFL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!