Intersweet ihracat şampiyonu oldu

Güncelleme Tarihi:

Intersweet ihracat şampiyonu oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2015 16:21

Elvan Grubu’nun tüm ihracatını tek kanaldan yapmak üzere 01 Temmuz 2013’te kurulan Intersweet Dış Ticaret, 2014’te ihracatını yüzde 25 artırarak şekerleme sektöründe ihracat birincisi oldu. İstanbul İhracatçılar Birliği (İİB) tarafından ödüllendirilen Intersweet’in yeni hedefi 1 milyar dolarlık ihracat.

Haberin Devamı

İstanbul İhracatçılar Birliği (İİB), 2014 yılının en başarılı ihracatçılarını ödüllendirdi. Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilen ödül töreninin en dikkat çekeni ise Intersweet Dış Ticaret oldu. Elvan Grubu’nun tüm ihracatını tek kanaldan yapmak üzere 01 Temmuz 2013’te kurulan Intersweet Dış Ticaret, 2014’te ihracatını yüzde 25 artırarak şekerleme sektörünün ihracat şampiyonu ilan edildi, birincilik ödülünü törenle aldı.

SEKTÖRÜN 3 KATI BÜYÜDÜ
Intersweet ekibini kutlayan Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, başarının bir tesadüf olmadığına dikkat çekti. Şekerleme sektör ihracatının 2014 yılında yüzde 9 seviyesinde büyüdüğünü hatırlatan Hidayet Kadiroğlu, şöyle devam etti: “Intersweet şirketimiz ise geçen yıl yüzde 25 büyüdü, neredeyse sektör ortalamasının 3 katı bir performans… Dış ticaret şirketimiz yeni, fakat üretimde 63, ihracat ise çeyrek asırlık bir deneyime sahibiz. Global şekerleme liginde yer alan 3 Türk firmasından birisiyiz. Ciromuzun yüzde 95’i ihracattan geliyor. Bu köklü tecrübeyle yeni ufuklara yelken açmış durumdayız.”

Haberin Devamı

YENİ HEDEF 1 MİLYAR DOLAR
İhracat şampiyonluğu ödülünü Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Veysel Parlak’ın elinden alan Intersweet Genel Müdürü Davut Kaya, yeni hedefleri konusunda şöyle konuştu: “Çatısı altında bulunduğumuz Elvan Grubu’nun çikolatadan gofrete, şekerden jelliye, kekten kruvasan ve bisküviye kadar geniş bir yelpazedeki yaklaşık 800 çeşit ürününü 130’a yakın ülkeye ihraç ediyoruz. Geçen yıl toplamda 180 milyon dolar seviyesinde ihracat yaptık. 2023 yılı ihracat hedefimiz ise 1 milyar dolar… Ancak grubumuzun yürüttüğü yurtiçi ve yurtdışı satın alma görüşmelerinin sonuçlanmasıyla bu hedef daha erken gerçekleşebilecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!