Ä°nternetten yemek sipariÅŸi

Değişen yaşam koşulları artık dışarıda daha çok zaman geçirmemizi, eve geç saatlerde girmemizi ve kadının da erkekle birlikte çalışmasını gerektiriyor.

Haberin Devamı

Bu nedenledir ki, etrafımda gördüğüm genç çiftlerin izlediği iki yol var. Akşam iş çıkışı anneye uğrayıp yemek yemek ya da kendini eve atıp dışarıdan bir şeyler söylemek.
Dışarıdan bir şeyler söyleyenler için vazgeçilmez olan bir araç var artık. İnternet. Hem yemek firmalarının internet siteleri, hem de yemek firmalarının hemen hepsini bir araya toplayan bazı siteler tüketiciye daha hızlı daha pratik hizmet sunabilmek için adeta yarış ediyorlar.
Siteye üye olup adresinizi veriyorsunuz, sonra internet üzerinden sipariş verip beklemeye başlıyorsunuz. Yaklaşık yirmi dakika sonra yemeğiniz kapınızda. Bence bu sitelerin en önemli özelliği, çok seçenek sunmaları ve pratik olmaları.
Bir yemekçi olarak bu siteleri çok az kullanıyorum ama çocuklarımdan gördüğüm kadarıyla büyük bir kitleye hitap ediyorlar.

Haberin Devamı

Peynirli brokoli çorbası

Brokolilerin sap ve köklerini kesip atın. Küçük buketler haline getirip ince ince doğrayın. Soğanları yemeklik incecik dilimleyin. Sıvıyağ ve soğanı orta boy bir tencereye aktarın. Orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun. Üzerine unu tıpkı tuz serpiştirir gibi serpiştirin. 1-2 dakika daha kavurun.
Hiç vakit kaybetmeden üzerine bir taraftan 2 su bardağı sıcak suyu (et ya da tavuk suyu veya bulyon kullanmanızı öneririm) ilave ederken bir taraftan da tel çırpıcı yardımıyla hızlı hızlı karıştırın. Böylece unun topaklanmasını önlemiş olursunuz.
Kalan suyu ve sütü aktarıp brokolileri de ilave edin. Sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyip ocağın altını kısın. Kısık ateşte, 15-18 dakika brokoliler iyice yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Çorbayı el blenderi yardımıyla çekip püre haline getirin.
Eğer çorba katıysa 1 su bardağı soğuk süt ilave edip tekrar karıştırın.
Ä°sterseniz bir kutu (200 ml) hazır süt kremasıyla bu çorbayı daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Servise sunmadan önce peynirle süslemeyi de ihmal etmeyin.Â

Malzeme listesi

- 1 adet orta boy brokoli
(400-500 gr)
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 adet orta boy kuru soÄŸan
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 6 su bardağı sıcak su
(et ya da tavuk suyu kullanmanızı öneririm)
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
- 1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
(çedar ya da mihaliç peyniri de kullanabilirsiniz)

Haberin Devamı

4 kişilik          

Hazırlama süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Yazarın Tüm Yazıları