İnternetten edindiği testleri çözerek tıp fakültesini kazandı

Güncelleme Tarihi:

İnternetten edindiği testleri çözerek tıp fakültesini kazandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2016 12:07

İnternetten edindiği testleri çözerek tıp fakültesini kazandı

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde oturan 19 yaşındaki Selçuk Sarıyer, ailesinin ekonomik durumu nedeniyle dershaneye gidemediği için internetten edindiği testleri çözerek hazırlandığı LYS'de 498 puan aldı ve Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı.

Finike'ye bağlı Arif Mahallesi'nde oturan Selçuk Sarıyer, liseyi yanında kalarak tamamladığı ilçe merkezindeki teyzesinin bilgisayarından üniversiteye hazırlık test sorularını indirdi. Daha sonra ailesinin yanına giden Selçuk Sarıyer, çiftçilikle uğraşan ailesinin ekonomik durumu iyi olmadığı için dershaneye gidemedi. Üniversite sınavlarına internetten edindiği testler ve hazırlık kitaplarıyla çalışan Sarıyer, LYS'de 498 puan olarak Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı.

Tıp okumayı hedefleyerek derslerine kendi çabasıyla hazırlandığını anlatan Sarıyer, LYS'ye hazırlanırken internetten test arşivi oluşturduğunu aktardı. Sarıyer, "İnternetten indirdiğim testleri ve kitaplarımı alarak köye ailemin yanına gittim ve sınava hazırlandım" dedi.

Ailesinin başarısından dolayı çok mutlu olduğunu ancak tıp eğitimini karşılayacak ekonomik güçleri olmadığını kaydeden Sarıyer, "Ailemin bu masrafları karşılayacak durumu yok. Devletten alacağım burs yeterli olmayacak. Özel burs almak istiyorum. Okulumu bitirdikten sonra da tıp alanında akademik kariyer yapmak istiyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!