İnternette tanıştığım genç tüm hayatımı ve paramı çaldı götürdü

Rumuz: M.O

Merhaba Güzin Abla, geçen hafta köşenizde internet konusu vardı. Benim de başımdan böyle bir olay geçti.

2000 senesinde ben de internette bir gençle tanıştım. Uzun süre yüz yüze konuşmadan sadece e-mail ve mesajlarla anlaştık. O kadar etkilenmiştim ki... Bu kadar bir tanışmayla bile ona bağlandım. Sonunda tanıştık ve üç ay sonra 2 arkadaşımızla birlikte hep birlikte tatile gittik. Çok güzel bir hafta geçirdik. Su gibi para harcıyordu, ama dikkatimi çeken, bana garip gelen hiçbir şey olmamıştı. Tatilden dönerken ben ayrılacağız diye üzüntü duyuyordum, çünkü o başka bir yerde oturuyordu ve aramızda 1000 km. gibi bir mesafe vardı.

2-3 hafta sonra benimle konuşması gereken bir konu olduğunu söyledi. Ertesi günü iş çıkışı beni aldı ve bana evli olduğunu ama karısıyla ayrı yaşadığını, 5 yaşında bir oğlu olduğunu söyledi. Ben böyle bir ilişki yaşayamayacağımı belirttim ve öylece döndü evine. Aradan bir hafta geçtikten sonra kocasının peşini bırakmamı söyleyen bir kadın beni telefonla aradı. Bu olaydan sonra uzunca bir süre onunla hiç konuşmadım ama yaşadıklarımı bir gün bile unutamadım. Bir gün beni aradı ve karısıyla her şeyin bittiğini, boşandığını söyledi. Bense hayatımda birinin olduğunu, ailemle tanıştırdığımı söyledim. O ise beni aramaya devam etti. Hep arkadaşça konuştum. Ama o intihar edeceğini, artık onunla barışmamı ve evlenmemi istedi. Ben de sevgime tekrar yenilerek barıştım. Birkaç ay sonra aramızda yeniden problemler başladı ve bu defa tamamen ayrıldım. Bir yıla yakın görüşmedim hiçbir şekilde. Bir pazar günü sabahtan akşama kadar sessiz telefon geldikten sonra nihayet benimle son bir kez konuşmak istediğini ve ondan sonra hayatımdan çıkacağını söyledi. Kabul ederek onunla buluştum. Sabahın 3'üne kadar konuştuk ve tekrar başladık. Önce her şey çok güzeldi ama, benim işten çıkarılmamla değişti. O daha iş bulamamıştı, yaşadığı şehirden ayrılmış ve benimle birlikte İstanbul'da yaşamaya başlamıştı. Ona her konuda yardımcı oldum. İşten çıkarılınca elimdeki biriktirdiğim paralarımı da kullanarak, beni de büyük bir borç batağına sokarak ortadan kayboldu. Bu hafta bir yıl olacak. Hálá benden alıp götürdüğü yalnızca paramı değil tüm hayatımı, insanlara karşı güvenimi, dürüstlüğümü geri getirmedi. O gittikten sonra hakkında bir araştırma yaptırdım ve dolandırıcının biri olduğunu, hálá boşanmadığını ve 1 değil 2 çocuğu olduğunu ve onları da terk ettiğini öğrendim. Şimdi ben borçlarımı kapatıp yeni bir hayat kurma çabasındayım. Ona hakkımı helal etmiyorum diyorum. Benim gibi genç kızlara internette tanıştıkları kişilere hemen inanmamalarını hatırlatmak istedim.


SEVGİLİ kızım, geçen haftaki yazım üzerine seninki gibi bu konuda pek çok mail ve mektup aldım. Senin gibi kandırılanlar, evliliklerini gizleyen, kendilerini yanlış tanıtan kişilerle tanışanlar pek çok. Sonunda sen de bu genç hakkında, araştırma yapmak için çok geciktiğini kabul etmelisin. Buna karşılık bir genç adam, sanal ortamda tanışıp çok güzel bir ilişki kurduğunu belirtiyor ve benim yaş grubumdakilerin bu konuya kuşkuyla baktığını söylüyordu. Bu tür ilişkilerin bir kafede tanışmaktan pek farklı olmadığını, insanların ilk tanıştıklarında kendilerini farklı gösterebildiklerini de hatırlatıyordu. Bir bakıma doğru olsa da, bu gencin böyle bir şansı yakalayabilmesi pek ender görülen ilişkilerden olsa gerek. Elbette karşılıklı olarak tanışıp görüşen kişilerin de kendilerini gizleyebilmelerine sık rastlansa da, ben bir bakışın, ağızdan kaçırılan bir sözcüğün, bir tavrın kişiyi çok daha çabuk ele verebileceğine inananlardanım. Bu yüzden yukarıdaki gerçek öyküyü yayınlıyorum. Ve yine bu internetteki sanal ilişkilerde çok dikkatli olunması gerektiğini hatırlatıyorum.
Yazarın Tüm Yazıları