İnternet'te biriyle tanıştım

Güzin Abla
Haberin Devamı

Rumuz: Kararsız

Merhaba Güzin Ablacığım, 16 yaşında kendi halinde bir kızım. İşyerinde interneteki sohbet sayfasına girdim. Sohbet ettiğim kişi 27 yaşında ben ise ona 18 yaşında olduğumu söyledim. Ve benimle telefonda görüşmek istedi. Şimdilik bir aydır telefonda konuşuyoruz ama ben ona geçen hafta yaşımın 16 olduğunu söyledim, düşünmesini istedim.

İki gün önce aradı ve tanışmak istediğini söyledi. Zaten ikimizde de şu an flört etme niyeti yok sadece normal arkadaşız. Bana, her şeyi zaman gösterecek, dedi. İstanbul'a aralıkta gelecek. Ne dersiniz Güzin Ablacığım, görüşmem uygun olur mu? Bir de gece hayatını çok sevdiğini söylemişti. Ne yapmalıyım?

AH işte başımıza bir de şu internet çıktı, görüyor musunuz? İnternet aşkları. İnternet aracılığıyla arkadaş edinmek, sohbetler sürdürmek gençlerin son tutkularından biri. Eskiden mektuplaşılırdı, mektup arkadaşları edinilirdi. Daha sonra, bazen telefonlaşmaya ve de buluşmaya kadar varabilirdi bu arkadaşlık.

Şimdi teknolojinin getirdiği olanaklar karşılıklı sohbetleşerek yazışmayı mümkün kılıyor. Ama işte çoğu zaman bu internet arkadaşlıklarında yalana başvuruluyormuş. Bu konuda bir anket dikkatimi çekmişti. İnternet arkadaşlıkları pek ender olarak evliliğe ya da gerçek flörte yöneltiyormuş insanı. Çoğunlukla her iki taraf da gerçekleri abartıyormuş. Kendileri hakkında rahatlıkla yalan uydurabiliyorlar ve kimliklerini de gizledikleri için açığa çıkma korkusu da yaşamıyorlarmış. Bana sorarsan, bu arkadaşlıktan çok fazla bir şey bekleme kızım. Çok fazla da ciddiye alma. Bence internet sohbetleri hoşça vakit geçirmenin değişik bir yolu, hepsi bu. Ciddi bir yakınlık beklememelisin.

FAKS: 0212 677 04 21

Yazarın Tüm Yazıları