İnternet ve cep telefonu vazgeçilmez

Güncelleme Tarihi:

İnternet ve cep telefonu vazgeçilmez
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2007 00:00

Ankara Üniveristesi, Atılım Üniversitesi ve ODTÜ’de öğrenim gören 300 öğrencinin katıldığı anketten ilginç sonuçlar çıktı. Ankette sorulan ’internetsiz, televizyonsuz ve cep telefonsuz bir ay yaşayabilir misiniz?’ sorusuna öğrencilerrin yüzde 97’si ’hayır’ cevabını verdi.

ANKARA Üniveristesi, Atılım Üniversitesi ve ODTÜ’de okuyan 300 öğrenci katıldığı anketten ilginç sonuçlar çıktı. Ankette sorulan ’internetsiz, televizyonsuz ve cep telefonsuz bir ay yaşayabilirmisiniz?’ sorusuna öğrencilerin yüzde 97’si ’hayır’ cevabını verdi. Anketi uygulayan Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Ülker bu sonucu ’Gençler yalnızdırlar aslında. Bu nedenle teknoloji, hem yalnızlığa karşı, hem de fazla beklememeye uygun düşen bir çaredir. Araçları, edinme ve kullanma masraflarının da aile tarafından üstlenildiği düşünülürse teknolojik kolaylık, vazgeçilmez bir konfordur" şeklinde yorumladı.

Üniversitelilere sorulan ’Bir haftalık izne çıksanız yanınıza alacağınız ilk üç şey ne olurdu?’ sorusuna öğrencilerin yüzde 98’i ilk sıraya cep telefonunu koydu. İkinci ve üçüncü sırada ise ’para, MP 3 çalar, laptop, gitar, kıyafet, şampuan, jöle, otomobil’ gibi ihtiyaçlar yer aldı. Bu öğrencilerin yüzde 94’ü ’Günlük tutuyor, mektup yazıyormusunuz?’ sorusuna ’hayır’ cevabını verdi.

TERCİH EVLİLİK

Üniversitelilere sorulan ’Evlilik mi, seviyeli bir beraberlik mi?’ sorusuna ankete katılanların yüzde 63’ü ’evlilik’ derken, ’kadın-erkek gerçekten eşit olmalı mı?’ sorusuna öğrencilerin yüzde 89’u ’evet’ yanıtını verdi. Ayrıca ankete katılanların yüzde 88’i cinsel yönden bilgilerinin yeterli olduğunu yönünde görüş bildirdi.

GÖNÜLLÜ MUHABİRLER KAMPÜSTE

Haydi giysi bankasına

En son üç yıl önce giydiginiz montunuz, yılda bir kez bile giymediginiz kabanınız, çekmecenin dibinde bekleyip duran kazaklarınız, pantolonlarınız, etekleriniz hepsi de aslında yepyeni.

Ama hiç giymiyorsunuz, peki giymediginiz giysilerinizi ihtiyacı olanlara vermeye ne dersiniz? Yeter ki giysileriniz giyilebilir olsun. Giysilerinizin çok farklı öğrencilerle buluşmasını ve sizin dışınızda da hayat bulmasını istiyorsanız, Ankara Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin çatısı altında faaliyet gösteren Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Kampusu içerisinde, Yapı Kredi Bankası’nın karşısında bulunan Giysi Bankası Binası’na ulaştırabilirsiniz.

(KS hande2)

ODTÜ’ye raylı sistem müjdesi

ODTÜ
’de 2004 yılından bu yana yapımı planlanan, ’monorail’ (tek raylı sistem) için inşaat çalışmalarına başlandı. Başlangıç istasyonu A1 Kapısı olacak olan sistem, şimdilik Rektörlük Binası’na kadar yapılıyor.

ODTÜ mezunlarının hiç bir ücret almadan yapacağı bu bölümün beğenilmesi halindeyse ağ genişletilerek bütün ODTÜ’yü kapsar hale getirilecek. Eskişehir yolundan geçen metronun da bitirilmesiyle birlikte günde beş binden fazla öğrencinin faydalanacağı tahmin edilen sistemin inşaatının en kısa sürede bitirilmesine ve çalışmalar sırasında çevreye en az zarar verilmesine özellikle dikkat ediliyor.

(Muhammet Kızıl)

(www.gazeteodtulu.com)


Hem Gazi’ye hem EGO’ya tepki

GAZİ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü öğrencileri bir süre önce dağıtımı tamamlanan akıllı kartlarını henüz almadı. Bu durumun en kötü yanı Ego genel Müdürlüğü’nün Maltepe’deki şubesinden paso almaya giden öğrencilerin ellerinin boş dönmesi. Gazi Sosyal Bilimler Enstitüsü gerekli başvuruları çok önceden yapmasına rağmen maalesef kartlar elimize halen ulaşmadı. Paso almaya gittiklerinde bu maduriyetlerini söyleyen öğrenciler maalesef elleri boş olarak ve de kovulurcasına bir muameleyle karşılaşıyorlar. Bu duruma derhal öğrencileri mağdur etmeden son derece mantıklı bir çözüm sunulmalı.

(KS yuksel06)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!