"Sahrap Soysal" hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. "Sahrap Soysal" yazısı yayınlandığında hemen haberiniz olması için Hürriyet'i takip edin.
Sahrap Soysal

İnternet sitemize beklerim

Uzun zamandır bir internet sitesi açmayı istiyordum.

Yemek tariflerimi, yemek kültür yazılarımı sizlerle paylaşabileceğim bir mecra oluşturmayı aklıma koymuştum. Ne yazık ki yoğun işler, yarım kalmış projeler ve bir de televizyon programı girdi araya.
Sonunda büyük oğlum Mehmet dayanamadı, “Geç kalıyoruz” deyip ipleri eline aldı.
Ekip kuruldu, teknik altyapı için destek sağlandı. Sitenin çatısını oluşturmak için Mehmet, ben, editörüm ve ekibe yeni katılan Yasemin toplantılar yaptık.
İnternetten pek anlamadığım için anlayanların sözüne güvenmeyi tercih ettim ve işi yönlendirmeyi çoğunlukla onlara bıraktım. İçerik oluşturulurken görümcem Gülsen Abla da büyük destek verdi.
Hummalı bir üç aylık çalışmadan sonra çok beğeneceğinizi tahmin ettiğim, sadece tariflerin değil yemek kültür yazı-
larının, röportajların, mekân ve kitap tanıtımlarının da yer aldığı sahrapsoysal.com’u açtık. Bu siteye üye olduğunuzda benimle direkt temasa da geçebi-leceksiniz.
Ziyaretlerinizi ve yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyor, her zaman yanımda olduğunuz için teşekkür ediyorum.

Hardal soslu göbek salata

Göbek salatayı 4 eşit parçaya bölüp akan suyun altında yıkayarak süzün. (İsterseniz yıkadıktan sonra sirkeli suda 30 dakika bekletebilirsiniz.)
Göbek salatanın yapraklarını parçalayıp derin bir kâseye aktarın.
Üzerine suyunu süzdüğünüz mısırları ve incecik kıydığınız maydanozu ilave edip karıştırın.
Sosu hazırlamak için hardal, limon suyu ve sirkeyi cam bir kâseye aktarıp çatal yardımıyla iyice çırpın.
Tuz, çay kaşığının ucuyla karabiber ve toz şekeri ekleyip tekrar karıştırın. Üzerine zeytinyağını azar azar aktarıp çırpmaya devam edin. Hazırladığınız hardallı sosu bir kenarda bekletin.
Ortadan ikiye böldüğünüz kiraz domatesleri salatanın üzerine serpiştirin.
Üzerine hardallı sosu gezdirip karıştırın.
Servis yapmadan önce ceviz içiyle süsleyin. İsterseniz bu salataya kuru domates ve kuru çekirdeksiz üzümle ayrı bir lezzet verebilirsiniz.

Malzeme listesi
- 1 adet göbek  marul             
- 1 su bardağı  konserve mısır
- 1 demet maydanoz
- 8-10 adet kiraz domates
Sosu için;         
- 2 tatlı kaşığı hardal
- 1 adet limonun suyu              
- 2 yemek kaşığı  elma sirkesi 
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı toz şeker
- 4-5 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi

X

YAZARIN DİĞER YAZILARI