"İnternet satışları, havayolunda yolcu sayısını artırdı"

Güncelleme Tarihi:

İnternet satışları, havayolunda yolcu sayısını artırdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 10:37

- Yaşar Üniversitesi Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölümü'nün yaptığı araştırmaya göre havayolunda yolcu sayısının düzenli artmasında internet satışları etkili oldu

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - Yaşar Üniversitesi Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölümünce yapılan araştırmaya göre, Türkiye'de havayolu taşımacılığındaki artışta internet üzerinden yapılan satışlar ve kampanyalar etkili oldu.

Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölümü öğretim görevlileri Dr. Pervin Ersoy ve Dr. Gülmüş Börühan'ın yaptığı araştırmada, turist sayısı ve turizm gelirlerinde azalış yaşansa da havayolu taşımacılığında geçen yıl rekor artışın ardından bu yıl ocak ayına da yüzde 8 artışla girildiği belirtildi.

Havayolunda rekabetin artmasıyla yolcular için daha uygun fiyatların ortaya çıktığına işaret edilen araştırmada, şu ifadelere yer verildi:

"İnternetten alışveriş yapılan sektörler arasında havayolları ve seyahat acenteleri yüzde 22'lik oranla üçüncü sıraya yerleşti. Yolcular açısından hem kolaylık hem de ucuza bilet bulma imkanı sağlayan internet, yolcu sayısının artmasında etkili oldu. Havayolu şirketlerinin erken rezervasyon ile yolcularına yaptığı fiyat indirimi stratejileri de havayolu taşımacılığını diğer ulaştırma türlerine göre daha cazip hale getirdi. Artan rekabete bağlı olarak hizmet çeşitliliğinde farklılaşma yoluna giden firmaların mil puanlarla ücretsiz uçuş imkanı sağlaması da cazibeyi artırdı."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!