İnternet Medyası ‘Bimyad’ Çatısı Altında Buluştu

Güncelleme Tarihi:

İnternet Medyası ‘Bimyad’ Çatısı Altında Buluştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2015 12:48

İNTERNET GAZETECİLERİ, BASIN İNTERNET MEDYA YAYINCILARI DERNEĞİ (BİMYAD) ADI ALTINDA BİR ARAYA GELDİ.

İnternet gazetecileri, Basın İnternet Medya Yayıncıları Derneği (BİMYAD) adı altında bir araya geldi.
İnternet gazetecileri, bir dernek altında buluştu. Derneğin kuruluşu nedeniyle açıklama yapan Basın İnternet Medya Yayıncılar Derneği (BİMYAD) Başkanı Selim Apohan,“BİMYAD, internet gazetecilerinin hak ve çıkarları için çalışma yapacak. Bu ülkenin havasını suyunu, ekmeğini yiyen, üzerinde yaşayan vicdanlı bireyler olarak vatan ve millet konularında taraf olacağız” dedi.
Derneğin kuruluş amacından bahseden Selim Apohan, il ve bölge başta olmak üzere Türkiye ve dünyanın her yerinde yaşayan insanlara ulaşabilmek için BİMYAD’ı kurduklarını söyledi.
Malatya ve farklı illerdeki basın mensubu internet sahibi arkadaşlarla bu yola çıktıklarını anlatan Apohan, şöyle konuştu: "Amacımız, elektronik iletişim ve internet alanlarını kapsayan gazetecilik mesleğini, geleneklerini, ahlaki ve ilkelerini korumaktır. Dürüstlük ve tarafsızlık anlayışı içerisinde, kişi hak ve masumiyetini koruyacak yayın politikası izlemektir. Gelişmiş ülkelerde daha hızlı ve bizim gibi gelişen ülkelerde daha yavaş olmak üzere, zaman internet gazeteciliği lehinde gelişmektedir. İnternet medyası zaman gittikçe yaygın bir hale gelmiştir. Bu kapsamda kamuoyunu internet gazeteciliği oluşturmakta, halkın haber alma hakkını öncelikle internet gazeteleri yerine getirmektedir.”
Derneğin yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluşuyor: Kurucu Yönetim Kurulu Malatya Çağdaş Haber’den Selim Apohan, Malatya Gerçek Haber’den Hasan Yağmur, Malatya Haber Ajansı’ndan Hidayet Özpolat, Beydağı Haber’den Turgay Simavi, Malatya Bülteni’nden Oğuzhan Karaca, Malatya Posta Haber’den Semira Aktaş ve Pusula Malatya’dan Ahmet Turan Büyükduman.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!