İnternet devlerine Avrupa incelemesi

Güncelleme Tarihi:

İnternet devlerine Avrupa incelemesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2017 22:55

ABD’nin Alman otomotiv devi Volkswagen’e emisyon cezası kesmesinden sonra Avrupa Birliği (AB) ile başlayan ekonomik soğuk savaş yeniden alevleniyor.

Haberin Devamı

AB, dünyanın en büyük internet devlerinden Google, Facebook ve Twitter başta olmak üzere ABD’li şirketler için sıkı bir inceleme başlattı. Yapılan inceleme kapsamında şirketlerin Avrupa’da gizlilik, yasak veya nefret içerikli paylaşımların ne kadar hızlı sürede kaldırıldıkları kontrol ediliyor.

Yetkililer, 2016 Aralık ayı içinde şirketlere mektuplar göndererek bazı hizmet şartlarının AB tüketici koruma yasalarına aykırı olduğunu ve şirketlerin sitelerinde hırsızlık ve dolandırıcılığı engelleyebilmek için daha çok çalışmaları gerektiğini bildirdi. Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynağın aktardığına göre ise, şirketler konunun nasıl çözülebileceğine ilişkin öneriler sunarak, yetkililerle görüştü. Yetkililerin rahatsız olduğu konulardan biri de kullanıcıların dava haklarını, yaşadıkları ülkeler yerine şirketlerin bulunduğu California’daki mahkemede arama zorunluluğu gösteriliyor. Geçtiğimiz aylarda AB ile ABD arasındaki kriz, ABD’nin Volkswagen’e emisyon cezası kesmesiyle başlamıştı. Bunun üzerine AB, ABD’li teknoloji devine Apple’a 13 milyar Euro kesmiş, ABD’de buna Deutsche Bank’a 14 milyar Euro ceza kesilmesiyle karşılık vermişti. Kriz, ABD merkezli 185 büyük şirketin CEO’sunun temsil edildiği Business Roundtable grubunun, AB yetkililerine, “Ceza uygulanırsa Avrupa’daki belirsizlik artacak, kıtaya yapılan yatırımlar çok kötü etkilenecektir” açıklamasıyla sonuçlanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!