İnternet anarşistlerinin sistematik analizi

14 Eylül’de Yılmaz Özdil, Sabah’taki köşesinde "İki fakülte" başlıklı bir yazı yazmış.

Kısa bir süre sonra bu yazı internete düşmüş, internetin anarşik ortamında da Yılmaz Özdil isminden kopartılıp değişik ortamlarda seyahat etmeye başlamış.

Bir okurum da yazıyı o halde bana "forward" etmiş. Ben de bu yazıyı, okurum yazdı sanıp "Çifte standart" başlığıyla salı günü Kelebek’teki köşemde yer vermişim.

Yılmaz Özdil de çoğunlukla okuduğum yazarlardandır ama o gün, kader ağlarını örmüş ve yazısıyla bir yerlerde buluşamamışım işte...

Aslında internetten alıp köşeme koyduğum yazı sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Nedeni de aynen salı günü düştüğüm durum. İnternet çok anarşik bir ortam, kime, neye inanacağını bilemiyor insan.

"İki fakülte" yazısında da beni yanıltan, şehit düşen gencin Bahçeşehir Üniversitesi mezunu olması oldu... Nedense bu bağlantı nedeniyle yazının daha "kişisel" bir yazı olduğunu algıladım.

Beklendiği üzere çarşambanın ilk ışıkları ile birlikte hatamı yüzüme vurma fırsatını kaçırmayan yüzlerce internet anarşisti posta kutumu bombardımana tuttu. Bu sayede bir kez daha Hürriyet’te yazmanın ne kadar zor olduğunu düşünüp şöyle bir silkindim.

Gelen e-postalardaki üslup farkı gözle görülecek şekilde ayrışıyor. Oturdum gelen e-postaları tek tek okudum ve kategorize ettim. İnternet anarşistlerini sistematize etmenize yarayabilir diye her kategoriyi temsilen örnekleri sizle paylaşıyorum.

8 Hafif aşağılamayla ayıplayanlar

* Okuyucunuzun adı Yılmaz Özdil miymiş? Bir gazeteye bir de size yazıyor herhalde. Ayıp, insan biraz gazete okur ya. (R. Tamer)

* Acaba siz bir yazar olarak, diğer gazetelerdeki meslektaşlarınızı takip ediyor musunuz? Bu yazıdan anlaşılıyor ki, hayır. Çünkü eğer Sabah’ta yazan sayın Yılmaz Özdil Bey’in köşesini takip ediyor olsaydınız, bu hatayı yapmazdınız. ’Saygılar, iyi çalışmalar... (Soydan Genç)

8 Dalgasını geçip sevinenler

* Okurunuz (Ahmet Fatih Akdoğan) anlaşılan iyi bir ’intihalci’. Sanırım iyi bir medya takip danışmanına ihtiyacınız var. Saygılarımla. (Mustafa Sarıoğlu)

* Hocam kötü tongaya düşmüşsünüz. Okurumdan dediğiniz Çifte Standart isimli yazı Sabah yazarı Yılmaz Özdil’in yazısıdır. Bilginize. (Murat İlhan)

* Okurunuz maalesef Yılmaz Özdil’in yazısından olduğu gibi copy-paste yapmış. Demek ki neymiş; okur copy-paste yapabilir, ama her zaman kontrol etmek ve gazeteleri de okumak gerek. (Serap Ateş)

8 Gelinim sen anla’cılar

Okurunuz Sabah Gazetesi yazarlarından Yılmaz Özdil’in 14.09.2006 tarihli "İki fakülte" başlıklı yazısının aynısını göndermiş. Bu konuda ne yapabilirsiniz bilmiyorum ama fikir hırsızlığı kötü bir şey. (Marla Singer)

8 Şüpheciler


Bu yazı Yılmaz Özdil tarafından kaleme alınmıştır. Acaba okurunuz mu kendisinden alıntı yaptı yoksa Yılmaz Özdil mi? Herhalde okurunuz yazının kaynağını belirtmeyi unuttu. (Şenay Dinçer)

8 Durum tespitçiler


Okuyucunuz Ahmet Fatih Akdoğan’ın alıntı yaparken en temel nezaket kuralını bile çiğneyerek sizi de yanılttığı görülmektedir. (Uçar Sayıl Gündem)

8 Adalet dağıtıcılar


Yoğun iş temponuz arasında Sabah Gazetesi’ni okuyamadığınızdan kaynaklandığı için dikkatinizden kaçan bu yazıyı kendisininmiş gibi gösteren okuyucunuzun yaptığı hatayı köşenizde düzelterek meslektaşınıza yapılan haksızlığı önleyeceğinizi umar, saygılar sunarım. (Hidayet Üney-Ukrayna)

8 Çorbada tuzum’cular

Okurunuzun gönderdiğini sandığınız yazı Yılmaz Özdil’e ait. Muhtemelen size zaten bunun için bugün bir sürü mail yağacak ama çorbada tuzum olsun istedim. (Pınar Kın)

8 Özür dile’ciler

Ali Bey, okuyucularınızın mail’ini okumadan önce gazeteleri okumanızı önererek, Yılmaz Özdil’in 14 Eylül tarihli "İki Fakülte" yazısına istinaden köşenizde bir özür yayınlamanızı bekleriz. (Bülent Yusuf Can)

Bir an önce yaptığınız bu hatayı düzeltmeniz dileğiyle, iyi çalışmalar. (Sinem Saltık)

8 Kasedin çıktı, yandın’cılar

Aman Hocam, ne yaptın! Bu yazı kelimesi kelimesine geçen gün Sabah Gazetesi’nde Yılmaz Özdil’in dedikleri... Yandın... (Levent Ünen)

Başka isteği olan var mı

Nasıl ama, iyi bir sınıflandırma değil mi? Bu arada yazıyı bana forward’layan okuruma da bir mesaj atıp durumu açıkladım. Aynen şu mesaj geri geldi: "Bana bu yazıyı arkadaşım yolladı. Çok hoşuma gittiği için herkese yolladım. Kaynağını bilmediğim için isim yazmadım. Ayrıca size başarılar dilerim." (Ahmet Fatih Akdoğan)

Sevgili Özdil’i de arayıp, "kusura bakma, internet gazisi oldum" dedim, gülüştük. Başka bir şey yapmamı isteyen var mı?

Tırtıl

Geç adam adına bir değer kat! (A.Carnegie)

Yazarın Tüm Yazıları