Intel'in Atom işlemcleri geri dönüyor

Güncelleme Tarihi:

Intelin Atom işlemcleri geri dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2017 08:56

Intel'in yaklaşık 1 yıl önce durdurduğu akıllı telefonlar için Atom işlemci üretimi, farklı bir isimle ve farklı bir yerde geri dönüyor!

Haberin Devamı

Mayıs 2016'da Intel, akıllı telefonlar için yeni Atom işlemciler üretme planını iptal ettiğini resmi olarak duyurmuştu. Ancak bu durum, Intel Atom tabanlı akıllı telefonların sonu anlamına gelmiyor. Intel her ne kadar yeni işlemci üretmeyeceğini duyursa da, farklı bir firma, Intel Atom tasarımını temel alan, 8 çekirdekli bir işlemci üzerine çalıştığını duyurdu.

Çinli yonga üreticisi Spreadtrum, SC9861G-IA kod adını verdiği işlemcisini, bu yılın ikinci yarısında piyasaya sürecek. X86 Intel Atom Airmont mimarisine dayanan işlemci 8 çekirdeğe sahip olacak. PowerVR GT7200 grafik çekirdeği ise, 2.560 x 1.440 çözünürlüğe ve 4K videoya izin verecek.

Intel'in önemli yöneticilerinden Aicha Evans, şirketin kendi akıllı telefon işlemcilerini şu anda üretmediğini hatırlatsa da, açık kapı bırakmayı da ihmal etmiyor. Yaptığı açıklamada Evans, yeni işlemciler üretebileceklerini, ancak bu işlemciye bütünleşik modem de eklemek zorunda olduklarını belirtiyor. Intel'in geçtiğimiz hafta duyurduğu yeni modemi, XMM 7560, bu çabanın bir ürünü olabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!