Intel Optane bilgisayarlara geliyor!

Güncelleme Tarihi:

Intel Optane bilgisayarlara geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2017 07:51

Intel'in ekstra hızlı 3D depolama teknolojisi Optane, masaüstü bilgisayarınıza geliyor!

Haberin Devamı

Intel'in kısa bir süre önce tanıttığı ve özellikle sunucu tarafında ihtiyaçları karşılayacağı bilinen 3D depolama teknolojisine sahip Optane SSD, masaüstü bilgisayar kullanıcılarına da sunulacak. Masaüstü bilgisayara büyük oranda hız katacak olan Intel Optane, her en kadar sunucu tarafında 375 GB depolama kapasitesine sahip olsa da, PC tarafında 16 GB ve 32 GB olarak görünecek. En azından şimdilik... Sunucu tarafında da yakın zamanda 750 GB ve 1 TB depolama kapasitelerine sahip olacak.

Intel Optane, özelikle düşük erişim süresiyle dikkat çekiyor. 10 mikro saniyenin altında bir erişim zamanlamasına sahip olan Intel Optane, 900 MB/s oranında sıralı okuma anlık performansa sahip. Bu da onun geleneksel sabit sürücülerle kıyaslandığında 28 kat daha performanslı, depolama olaraksa 14 kat daha hızlı olduğunu gösteriyor.

Intel'in beklentisi yeni Optane SSD'leri 24 Nisan'da raflara koymak. 16 GB modülün fiyatı 44 Dolar olarak belirlenirken, 32 GB'lık modülün fiyatı ise 77 Dolar. Asus, Dell, HP ve Lenovo ile bu yılın ikinci çeyreğine de hazır olacak olan Intel Optane, bu sayede daha performanslı çalışan bir PC için iyi gibi bir seçenek gibi görünüyor. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: BİR CPU'NUN İNANILMAZ YOLCULUĞU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!