Intel, "geleceğin teknolojilerini" Ankara'da tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Intel, geleceğin teknolojilerini Ankarada tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2014 15:14

Haberin Devamı

ANKARA (AA) - “Gelecek Şimdi” teması ile düzenlenen Intel Teknoloji Konferansı'nda son teknolojiler tanıtıldı.

Ankara'daki etkinlikte, Nesnelerin İnterneti ürün ve çözümleri, tablet ve bilgisayarlarda en yeni Intel işlemci teknolojileri ile giyilebilir teknolojiler katılımcılarla paylaşıldı.

Intel Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölge (META) Başkanı Çiğdem Ertem, Türkiye’nin bölgenin en güçlü ülkesi olarak, hem gelişmiş hem de gelişmekte olan yanlarıyla öne çıktığını belirtti. Türkiye'nin, bölgeye damgasını vuran, inovatif fikir ve projeleriyle öne çıkan ve liderlik eden bir ülke olduğunu vurgulayan Ertem, "Türkiye, Intel açısından çok önemli bir ağırlığı olan ülke olarak bölgeyi yönlendiren bir rol oynuyor" dedi.

Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın da teknolojinin hayatın önemli bir parçası haline geldiğini ifade ederek, buharlı makineler, seri üretim ve internetin ardından "Nesnelerin İnterneti"ni (IoT) "dördüncü endüstriyel devrim" olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

Nesnelerin İnterneti, giyilebilir teknolojiler ve ileri eğitim teknolojilerinin geleceğe damgasını vuracağını belirten Aydın, 2022 yılındaki IoT tabanlı servislerin 596 milyar avroluk bir pazar hacmi oluşturacağının öngörüldüğünü ve bu alanda kilit rol oynayan beş pazarın ise üretim, akıllı şehirler, altyapı, otomotiv ve akıllı binalar olacağını söyledi.

- Intel'in robotu zeybek oynadı

Intel'in insansı robotu Nao da zeybek oynayarak etkinliğe renk kattı.

Uzmanlar, cihazların internet üzerinden akıllı bir ağ oluşturarak bilgi paylaşmasını ifade eden “Nesnelerin İnterneti" kapsamında, 2020'de 200 milyar cihazın internete bağlı olacağını öngörüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!