Intel Core i9 geliyor! İşte tüm özellikleri

Güncelleme Tarihi:

Intel Core i9 geliyor İşte tüm özellikleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2017 08:14

Intel, Skylake-X ve Kaby Lake-X işlemcilerini tanıtmaya hazırlanıyor. Esas dikkat çekense sonunda Core i9 işlemci ailesinin de bilgisayarlardaki yerini alacak olması.

Haberin Devamı

Intel’in Electronic Entertainmet Expo (E3) etkinliğinde Core i7-7740K işlemci ve Basin Falls platformunun tanıtılacağı iddia edilmişti. Son iddialar ise şirketin Core işlemci ailesinin çok daha üst varyasyonlarını tanıtmaya hazırlandığı yönünde. Bunlar arasında, Core i9 işlemcilerin de adı geçiyor!

Yeni nesil Intel işlemcilerinin LGA-2066 mimarisi üzerine kurulu olacağı ifade ediliyor. Basin Falls kod adına sahip işlemciler olarak hem Kaby Lake-X hem de Skylake-X varyasyonlarından bahsedilmekte. Ortaya çıkan bilgilere bakılırsa Kaby Lake-X modelleri alt segmentte kalacakken, Skylake-X modelleri ise üst seviye segmentte olacak.

Intel Core i9 geliyor İşte tüm özellikleri

Haberin Devamı

Çıkacak potansiyel işlemcilere bakıldığında Core i7-7640K, 4 çekirdek ve 4 iş parçağı, 6 MB L3 önbellek, 4.0 GHz temel saat hızı, 4.2 GHz turbo saat hızı ile dikkat çekiyor ve Haziran ayında çıkacak olarak gözüküyor. En tepede yer alan i9-7920X ise 12 çekirdek, 24 iş parçacığı, 16.5 MB L3 önbelleğe sahip gözükürken, işlemcinin saat hızları belirsiz. Bu işlemci için verilen tarih ise Ağustos.

shiftdelete.net'in haberine göre şu an için işlemcilerin fiyat aralığı konusunda da herhangi bir bilgi bulunmazken gelecek ay için Intel’in bir gövde gösterisine hazırlandığını şimdiden söyleyebiliriz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!