İnstagramda Selçuklu Değerleri İçin Yarıştılar

Güncelleme Tarihi:

İnstagramda Selçuklu Değerleri İçin Yarıştılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2015 17:08

KONYA'NIN MERKEZ SELÇUKLU BELEDİYESİ, SELÇUKLU DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ(SEDEP) KAPSAMINDA DÜZELENEN İNSTAGRAM YARIŞMASI SONUCUNDA KAZANANLAR ÖDÜLLERİNİ ALDI

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında #DegerleriniYakala isimli instagram yarışması ödül töreni gerçekleştirildi. 2 bin 451 fotoğraf arasından dereceye girmeye hak kazanan yarışmacılara ödülleri düzenlenen törenle verildi.
SEDEP kapsamında sosyal medya üzerinde #DegerleriniYakala hashtagi’yle düzenlenen instagram yarışmasında dereceye giren yarışmacılar ödüllendirildi. Selçuklu Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen ödül törenine Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, SEDEP koordinatörleri ve yarışmacılar katıldı.
SEDEP’in değerleri olan adalet, saygı, sabır, doğruluk, dostluk, özdenetim, sorumluluk ve yardımseverlik konu alan ve en güzel fotoğrafların belirlendiği yarışmaya yoğun ilgi gerçekleşti. Özellikle genç nesil üzerinde değerlerin farkındalığını arttırmak ve değerlere olan duyarlılığı kuvvetlendirmek amacıyla gerçekleştirilen yarışmaya Türkiye’nin farklı illerinden gönderilen 2 bin 451 fotoğraf katıldı.
Selçuklu Belediyesi’nin birçok iş ve proje ürettiğini ama bunların içinde en kıymetlisinin SEDEP olduğunu ifade eden Altay, “Çocuklarımıza bu kadim değerlerimizi anlatma imkanı buluyoruz. Kitap ve yayınlarımızın yanında çocuklarımıza ulaşmak için farklı yöntemler de denemeye devam ediyoruz. Aktarmaya çalıştığımız bilgi gençlere yönelik olunca onların en çok kullandığı sosyal mecrada da arkadaşlarımız birçok etkinlik düzenliyorlar. İnşallah bunların hepsi çocuklarımızın zihninde anlatmaya çalıştığımız değerlerle ilgili bir ışık yakacaktır. Tabi bu yarışmanın tüm Türkiye’de yapılması da ayrı bir güzellik. Çünkü değerler sadece Selçuklu da yaşayan çocuklara lazım değil. Tüm Türkiye’de yaşayan ve her yaş grubundan insana lazım. Bu vesile ile sizleri de bu hassasiyetinizden dolayı tebrik ediyorum” dedi.
SEDEP’in Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin de önem ve değer verdiği bir proje olduğunu ifade eden NEÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Önder Kutlu, “Bu proje Türkiye’de bu çapta ve bu içerikte ilk defa yapılıyor. Böyle bir projeyi başlattığı için Selçuklu Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Çünkü bu proje sadece burada kalmadı. Temel değerlerin tanıtılmasına yönelik değişik belediyelerimizde değişik adlar altında benzer programlar yapmaya başladılar. İnstagram yarışmasına katılan arkadaşlarımız da bu yarışmaya katılmak suretiyle projeye olan ilgi ve alakalarını gösterdiler. Bu kadar yoğun katılımın içinde dereceye girme başarısı gösteren tüm arkadaşlarımızı da tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.
Selçuklu’da 3 yıldır başarı ile uygulan Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nin amacının medeniyetimizin ve kültürümüzün özünü oluşturan değerlerin genç nesillere aktarılması ve gençlerde bir farkındalık oluşturmak olduğunu ifade eden Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, “Proje kapsamında gençlerimize ulaşmak amacıyla ilçemizde birçok etkinlik yapıldı. Bu amaçla hareket edilirken gençlere çabuk ve etkili ulaşılabileceğimiz kanallara yöneldik. Facebook sayfası, Twitter ve web sayfasının dışında instagram #DegerleriniYakala isimli yarışmada o arayışın sonunda ortaya çıkmış bir etkinlik oldu” dedi.
Kayacılar, SEDEP Projesi kapsamında internet faaliyeti dışında yayınlar, yapılan etkinlikler ve yarışmalarla 326 bin öğrenciye, 98 bin veli ve 16 bin öğretmene de ulaşıldığını da ifade etti.
“#DegerleriniYakala” İnstagram yarışmasın kapsamında Birinci olan @bybostanci isimli kullanıcıya Iphone 6 Plus Cep Telefonu, ikinci olan @mehmetaslan.photoarts isimli kullanıcıya IPhone 6 Cep Telefonu, üçüncü olan @hisligram isimli kullanıcıya IPhone 5S Cep Telefonu, dördüncü olan @hasanturker_61 isimli kullanıcıya IPAD Retina Tablet, beşinci olan @halidsen isimli kullanıcıya Canon 1100 D Fotoğraf Makinesi hediye edildi. Ayrıca derece giren, ilk 40 yarışmacıyaSelçuklu Belediyesi tarafından Şehrimi Tanıyorum Konya Gezisi düzenlenirken, ilk 100 yarışmacı ise Katılım Sertifikası ile ödüllendirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!