Instagram'da anti-makyaj fotoğraflarına kısıtlama geldi

Güncelleme Tarihi:

Instagramda anti-makyaj fotoğraflarına kısıtlama geldi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2016 16:50

Şarkıcı Alicia Keys'in başlattığı makyaja hayır hareketi, Instagram'da kesintiye uğradı. Kadınların ve ünlü isimlerin makyajsız fotoğraflarını paylaştığı 'Nomakeup' etiketinın altında uygunsuz paylaşımlar da yapılınca Instagram kısıtlama uygunladı. Etiket altındaki fotoğraflar görüntülenemiyor.

Haberin Devamı

NTV'nin  haberine göre dünyaca ünlü şarkıcı ve oyuncu Alicia Keys, anti-makyaj hareketiyle mükemmeliyetçi güzellik anlayışına savaş açtı. Bir kadının değerinin, yüzündeki makyajla ölçülmeyeceğini söyleyen Keys, 380 milyon insanın önünde makyajsız performansını sergiledi. 

Bunun üzerine moda dünyasından; Cindy Crawford, Kylie Jenner, Hollywood'un ünlü oyuncuları Salma Hayek, Megan Fox, Jennifer Love Hewitt gibi birçok isim bu çağrıya olumlu karşılık verdi. Ünlüler #nomakeup etiketi altında makyajsız hallerini paylaştı.

Instagramda anti-makyaj fotoğraflarına kısıtlama geldi

Kadınların makyaja karşı başlattığı bu mücadeleyi sosyal medya hesaplarından takip eden ve destekleyen Instagram kullanıcıları bugün bir uyarı ile karşılaştı. Bugüne kadar 11 milyondan fazla fotoğrafın paylaşıldığı etiketin altında sadece 36 fotoğraf görüntülenebildi.

Instagramda anti-makyaj fotoğraflarına kısıtlama geldi


Sayfanın sonunda ise Instagram'dan bir açıklama yer aldı:Instagram Topluluğu'ndan #nomakeup konu etiketli bazı içeriklerin Instagram'ın topluluk kurallarına uymadığı yönünde şikayet aldığımızdan, bu konu etiketli en son gönderileri şu anda gösteremiyoruz.

Instagramda anti-makyaj fotoğraflarına kısıtlama geldi


Konu hakkında daha fazla bilgi isteyen kullanıcılar ise başka bir açıklama ile karşılaştı:

Belirli bir konu etiketi sayfası için neden sadece Başlıca Gönderiler görünüyor?

İnsanların konu etiketini göz önünde bir yerde kötü niyetli içerikler paylaşmak için kullanması durumunda, konu etiketi sayfasının En Yeniler kısmını kaldırabiliriz. Konu etiketi sayfasının kalitesini korumak için, o kısmı geçici olarak gizleyebiliriz. Sınırlı bir süre için sadece Başlıca Gönderiler kısmını görürsünüz.

Böylece Alicia Keys'in çağrısı ile ünlü isimlerin desteğini alan ve sosyal medyada ses getiren anti-makyaj hareketi bir süreliğine Instagram'da kesintiye uğradı. Ancak bu düzenlemenin ne kadar süreceği hakkında bir açıklama yapılmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!