Instagram istemediğiniz şeyleri de paylaşıyor!

Güncelleme Tarihi:

Instagram istemediğiniz şeyleri de paylaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2016 10:36

Instagram'da paylaştıklarınız, sadece yaşınıza ya da zevklerinize dair bilgiler vermiyor. İşte Instagram paylaşımlarından çıkartılan ilginç gerçek...

Haberin Devamı

Instagram'daki veriler kaç yaşında olduğunuzu tahmin etmek için kullanılabiliyor olsalar da, yeni bir araştırmaya göre bu veriler aynı zamanda nasıl bir psikolojide olduğunuzu kontrol etmek için de kullanılabiliyor. Harvard ve Vermont Üniversitesi'nden araştırmacılar konuyla ilgili yaptıkları çalışmada bir dizi makine öğrenime aracından ve onlarca kullanıcının Instagram akışından yararlandılar.

Araştırmaya göre; elde edilen bir model aracılığıyla Instagram kullanıcılarının klinik depresyonda olup olmadıklarına dair işaretler tespit edilebiliyor. Her bir kullanıcının paylaştığı fotoğraflar üzerinde yapılan "renk analizi, meta-veri bileşenleri ve algoritmik yüz tanımlanması" gibi işlemler sayesinde resimlerdeki kişilerin depresyonda olup olmadıkları yüzde 70 oranında bir doğrulukla tespit edilebiliyor; hem de henüz ortada klinik bir teşhis olmadan.

Haberin Devamı

Araştırmacılar geliştirdikleri modelin 166 kullanıcıya ait 43.950 fotoğrafı incelediğini belirtiyorlar. Diğer yandan açıklamada ayrıca bu durumun amatör Instagram psiklogolarına yol açmaması için söz konusu modelin henüz depresyon teşhisinde tam bir yetkinliğe sahip olmadığını da ifade ediliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: TEMİZ FACEBOOK İÇİN EN İYİ ARAÇLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!