İnsanlık müdahale etsin

Güncelleme Tarihi:

İnsanlık müdahale etsin
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2012 00:00

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, geçmiş yıllarda Bosna ve Kosova’da yaşananların benzerinin Suriye’de bugün yaşandığını belirterek, “Balkanlar’da katledilen insanlar için anma törenleri düzenleniyor. İnsanlık yeni bir anma töreni düzenlememek için Suriye’ye müdahale etmelidir. Çünkü 1 yılda 10 bine yakın insan hayatını kaybetti” dedi.
Üstün, Türkiye’nin Suriye konusunda onurlu bir politika izlediğini, Suriye’den kaçan insanlara kucak açtığını belirterek “Şu anda 17 bin Suriyeli ülkemize geldi ve onlara sahip çıkıyoruz. İleride bu rakam artabilir. Ne kadar artarsa artsın gelenlerin hepsine kapımız açık” diye konuştu. Suriye konusunda önemli gelişmeler yaşandığına işaret eden Üstün, şunları söyledi:
“Rusya  ve Çin daha önceki katı tutumlarını azalttı. Artık onlar da Esad’ın arkasından çekildi. Suriye sınırında insani bir koridor, yani tampon bölge açılma ihtimali var. Arap Ligi öncülüğünde, gerekirse müdahale de yapılmalıdır. Arap Ligi güçlü bir topluluk ve bu işin üstesinden rahatlıkla gelebilir. Yeter ki karar versinler ve irade göstersinler.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!