İnsanlık için 2.5 milyon liralık bağış

Güncelleme Tarihi:

İnsanlık için 2.5 milyon liralık bağış
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2016 17:40

DOKUZ Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi içinde yapımına başlanan Türkiye’nin ilk Gen Araştırma merkezi Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından tamamlanacak. İzmir’in kamu yatırımlarının gerçekleşmesine katkı koyan Nevvar-Salih İşgören Vakfı bu önemli projeye 2. 5 milyon liralık bağışta bulundu.

Haberin Devamı

İnsanlık için 2.5 milyon liralık bağış

İzmir’i tıp alanında çağ atlatması öngören merkezin tamamlanmasına yönelik protokol, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi’nde (İBG-İzmir) düzenlenen törenle imzalandı. Törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Füzün, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öneği, İl Sağlık Müdürü Dr. Ayhan İzzettinoğlu, İzmir Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, Balçova Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Nevvar Salih İşgören Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Şener, Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ökmen, Başkan Yardımcısı Erol Urgun, Denetim Kurulu Başkanı Ünal Ödemiş, Genel Koordinatör Berna Şahin ile akademisyenler katıldı.

Merkez Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öztürk çalışmalar ilgili bilgi verdi. Ardından konuşan DEÜ Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, Biyotıp ve Genom Merkezi’nin İzmir’e büyük değerler kazandıracağını belirtti.

Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ökmen de vakfın İzmir’in sosyal sermayesini artırma yolunda yatırımlara devam ettiğini belirterek "Burada Nevvar ve Salih İşgören büyüklerimizi tekrar şükranla anıyoruz. İnanın böyle bir manzarayı görseler çok memnun olurlardı. Mehmet Öztürk hocamın ifadesiyle ezberi bozmaya devam edeceğiz. Nevvar Salih İşgören Vakfı olarak İzmir’e destek vermek bizim için şereftir onurdur" dedi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak da konuşmasında böylesi dünya çapında bir merkezin halkın ve hayırseverlerin yapacağı katkılarla yürümesi gerektiğinin altını çizerek "Nevvar Salih İşgören Hanımefendi ve beyefendi yaşamlarında insanlığa katkı sağlamayı ve hedef edinmiş ve bu noktada gayretlerini ortaya koymuş insanlardır. Nevvar Salih İşgören Vakfı bugüne kadar gerek eğitim alanında gerek sağlık alanında, gerek sosyal ve kültürel alanlarda yapmış oldukları katkılarla önemli bir işlevi orta çıkarıyor. Sadece DEÜ bünyesinde Nevvar Salih İşgören Vakfı’nın yaptığı katkılar bile takdire şayandır" dedi.

Konuşmaların ardından merkezin kısa sürede tamamlanmasına yönelik hazırlanan protokol iki kurum yöneticileri tarafından imzalandı. Protokolün imzalanmasının ardından olan İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi’nin (İBG-İzmir) girişinde oluşturulan bağış ağacına da ilk yapraklar Vali Mustafa Toprak ve Nevvar Salih İşgören yöneticileri tarafından asıldı.

Kök Hücre Tedavi Merkezi’ne Nevvar Salih İşgoren ismi verilirken, uluslararası boyuttaki merkezde moleküler biyoloji, genetik ile tıp bilimlerini birleştirerek yeni çığırlar açacak çalışmalar gerçekleştirilecek.


BAKMADAN GEÇME!