İnsanlık dramı yaşanıyor

Güncelleme Tarihi:

İnsanlık dramı yaşanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2016 17:20

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Altındağ’da yoğun olarak yaşayan Suriyelileri ziyaret etti. İsmetpaşa Mahallesi’nde mültecilerin sorunlarını dinleyen Emir, “Burada tam bir insanlık dramı yaşanıyor” dedi.

Haberin Devamı

Altındağ’da yaşayan Suriyeli mültecileri ziyaret eden CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Buraya gelen Suriyeliler, insanlık dışı şartlarda yaşamaya çalışıyor. Manzarayı görünce, Suriyeliler için harcandığı söylenen 10 milyar doların nereye gittiği yönünde var olan kuşkularımız daha da arttı” dedi. Emir özetle şunları söyledi:

İÇLER ACISI GÖRÜNTÜLER

“Türkiye genelinde 3 milyona yaklaşan Suriyeli mülteci bulunuyor. Geçici barınma merkezinin bulunmadığı Ankara’da resmi makamlara göre 60 bine yakın, gayrı resmi bilgilere göre ise 100 bine yakın geçici koruma kapsamında Suriyeli mülteci yaşıyor. Ankara’daki Suriyelilerin toplu olarak bulunduğu ilçelerin başında ise Altındağ var. Altındağ’ın Hacı Bayram ile Önder, Ulubey mahallerinde 30-35 bin Suriyelinin yaşadığı ifade edilmekte. ‘Yaşıyorlar’ diyorum ama buna yaşam denirse. İçler acısı görüntüler.

Haberin Devamı

SUÇ YERLERİNE DÖNÜŞEBİLİR

Bir an önce bu konular, siyasi şov konusu görülmekten çıkartılıp, insani boyutuyla nelerin yapılması gerektiği gündeme gelmeli. Bu insanların yaşam koşulları böyle devam ederse bölgeler potansiyel suç yerlerine dönüşecek. AK Parti Hükümeti ve Büyükşehir Belediyesi, burada kaç kişinin yaşadığından bihaber. Ankara’daki Suriyeli mülteciler kayıt dışı yaşıyor. Televizyonlara çıkıp ‘Suriyelilere, şöyle yaptık böyle yaptık; 10 milyar dolar harcadık’ diyorlar. Harcamışlarsa iyi de gelip buraları bir görsünler. Ya yalan söylüyorlar ya da onları yine birileri kandırmış, o paralar da Suriyelilere gitmemiş.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!