İnsanlığın iki yüzü

Bayram tatilinde şahit olduğum iki benzer olay karşısındaki iki farklı davranış, bir insanın ne denli merhametsizleşebileceğini ya da tam aksine ne kadar insanlığa yakışır bir tavır ortaya koyabileceğini gösterdi.

Haberin Devamı

İlkini Ramazan Bayramı’nın ikinci günü gazetemizde, “İnsafsızlık” başlıklı haberde okudunuz. Gazetemizi arayan bir çift, Batıkent’te Dostluk Çarşısı yakınında çöplerin içinde poşete sarılmış yavru kediler bulunduğunu bildirmişti. Kedilerin perişan halde olduğunu ve yavrulardan birinin öldüğünü anlatan Banu-Levent Çelik çifti, yardım için gazetemizi aramıştı.
Biz de bu davranışı gazetemizden “İnsafsızlık” başlığıyla duyurmuştuk.
Daha sonra kedilere Meliha Yılmaz Doğal Hayatı Koruma Vakfı Başkanı sahip çıktı. Hayvan da olsa “Bir insan bir canlıyı diri diri poşete koyup çöpe nasıl atar?” sorusunun yanıtını bulamamışken, aynı günün akşamı şahit olduğum başka bir olay “İşte insanlığın iki yüzü” dedirtti.

ÖNCE ÇOCUKLAR
SONRA BÜYÜKLER

İnsanlığın iki yüzü

Haberin Devamı

Sancak Mahallesi’nde bayram ziyareti için gittiğimiz Bahakent Sitesi’nin bahçesinde tel örgüyle örülmüş büyükçe bir barınak ve içinde de dört tane kedi yavrusu vardı. Bir kedinin bahçeye yavrulamasının ardından sitenin küçükleri yavruları beslemeye başlamış. Daha sonra sitenin büyükleri de “Madem kediler burada yaşamaya başladı, bir barınak yapalım daha güvende olsun” demişler. Ve ortaya fotoğrafta gördüğünüz barınak çıkmış. İki benzer olay, iki farklı davranış. Kedi yavrularını çöpe atan da insan, yavru kediler için onlara barınak hazırlayan da.

 

Keçiören’den güzel haber

Sokak hayvanlarına yönelik sevindirici bir haber de dün Keçiören Belediyesi’nden geldi. Keçiören Belediyesi, Esnaf Sanatkarlar Derneği (ESDER) işbirliğiyle esnafa sokak hayvanlarının susuzluk ve açlık çekmemesi için su kabı ve mama dağıtımı yapmış. İlk olarak Tepebaşı Mahallesi’nde gerçekleştirilen dağıtıma Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus ile dernek üyeleri de katılmış. Sokak hayvanları için geçici bakımevi de yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Ak, esnafın projeyi samimi bir şekilde sahiplendiğini ifade ediyor. Özellikle sıcak yaz günlerinde bu yapılan önemli bir uygulama.


 

Haberin Devamı

Nerede o eski Beypazarı

Kısa bayram tatilinde birçok Ankaralı gibi biz de Başkent’te kalmayı yeğledik. Fırsattan istifade de uzun zamandır gitmediğimiz Beypazarı’na günübirlik bir gezi yapalım dedik. Fakat gittik gördük ki, bir dönem çok önemli turizm hamleleri yapan ve adını Türkiye’ye duyuran Beypazarı, ticarileşmeye yenik düşmüş. İlçede, Türkiye’nin güney beldelerindeki “Nasıl olsa her türlü turist geliyor” mantığıyla hareket eden ve müşteri memnuniyetini en arka plana iten işletmeler gibe mekanlar türeyivermiş. Onu geçtim, alışveriş yapılan sokakların ortasına tezgahlar serilmiş, dükkanların çoğu zaten dar sokaklarda ürünlerini “çıkma” tabir edilen şekilde kaldırıma yığmış ve insanlara da yürüyecek yer kalmamış. Öte yandan ana caddede yayalar tamamen unutulmuş. Kavşaktaki düzensizlikten dolayı, insanlar karşıdan karşıya tam olarak nereden geçmesi gerektiğini kestiremezken, sürücüler de trafik ışıklarındaki belirsizlikten dolayı kafa karışıklığı yaşıyor. Lafın kısası Beypazarı, bildiğimiz o eski Beypazarı değil.

Yazarın Tüm Yazıları